" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πανηγυρίζουν στους Αγίους Θεοδώρους.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
(ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
07-08-09 ΙΟΥΝΙΟΥ
3ήμερο για φέτος το πανηγύρι Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας και όπως κάθε χρόνο  έτσι και φέτος φέρει την υπογραφή του Συνδικάτου μας.
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
(ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ)
Οι Άγιοι Θεόδωροι είναι κωμόπολη του νομού Κορινθίας. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού, κοντά στα σύνορα με την Αττική, χτισμένη κατά μήκος των ακτών του Σαρωνικού, 65 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. 
Η περιοχή μέχρι τη δεκαετία του 1960 ήταν κυρίως αγροτική ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 άρχισε η δημιουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων στα δυτικά του οικισμού.

Αξιοθέατα

Ο πανέμορφος Σαρωνικός, ο παραλιακός πεζόδρομος, το Δημοτικό Άλσος ‘Πευκάκια’ τα Γεράνεια Όρη με το καταπράσινο τοπίο και την καταπληκτική θέα ,η ιστορική μονή Πραθίου, η Αρχαία Κρομμυώνα, το γραφικό ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων από το οποίο προέρχεται και το όνομα της πόλης. Στα αξιοθέατα περιλαμβάνεται η μοναδική ευκαιρία του διάπλου του ισθμού της Κορίνθου

Τοπογραφία

Παραθαλάσσιο θέρετρο,65 μόλις χλμ από την Κόρινθο , πρωτεύουσα του Νομού και πόλη με ιδιαίτερρο ιστορικο και αρχαολογικό ενδιαφέρον, ακριβως στην πύλη ενός από τους ωραιότερους νομούς της Ελλάδας. Ο σύγχρονος οικισμός εκτείνεται στην ειδυλλιακή αγκαλιά που σχηματίζουν τα Γεράνεια από τον Βορρα και ο Σαρωνικός από τιν Νότο. Λίγα μόλις χλμ από την περιοχή της Αρχαίας Ισθμίας και την ιστορική Διώρυγα της Κορίνθου.

Πληθυσμός

Μόνιμοι κάτοικοι 7.000 πληθυσμος και σε περίοδο αιχμής 28000

Έκταση

98.030 στρέμματα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris