" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ρώμη: Η Ελλάδα στη «Γιορτή των Δημητριακών»

Η «Γιορτή των δημητριακών»(Cerealia), που οργανώνεται, εδώ και τρία χρόνια, στην ιταλική πρωτεύουσα, είναι φέτος αφιερωμένη στη σύγχρονη και αρχαία κουλτούρα και γαστρονομία της Ελλάδας.
Η αναφορά στη θεά Δήμητρα, Cerere στην αρχαία Ρώμη, αποτελεί αφορμή για να παρουσιαστούν χαρακτηριστικά ελληνικά εδέσματα, και να γίνουν στρογγυλά τραπέζια με θέμα την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας, αλλά και για αναγνώσεις αποσπασμάτων του έργου του Ομήρου.
Στη φετινή «Γιορτή των Δημητριακών», που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη, οι διοργανωτές θέλησαν να τιμήσουν την Κρήτη, με τα προϊόντα, τη μουσική και τον πολιτισμό της. «Εκδηλώσεις σαν κι αυτή, που προβάλλουν την ομορφιά της χώρας μας και τον ελληνικό τρόπο ζωής, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να φέρουμε πιο κοντά το μέλλον που επιθυμούμε. Δεν αποσκοπούμε μόνο στην εμπορική εκμετάλλευση του μπραντ της Ελλάδας, αλλά και στη βαθιά σύσφιξη σχέσεων. Τα μηνύματα που φθάνουν, είναι θετικά» δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία, Θεμιστοκλής Δεμίρης.
Ο Ιταλός τηλεπαρουσιαστής επιστημονικών και ιστορικών τηλεοπτικών εκπομπών Αλμπέρτο Άντζελα, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, υπογράμμισε ότι «Ελλάδα και Ιταλία συνδέονται με μια σχέση που θυμίζει εκείνη της μητέρας με το παιδί της.Κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα, που οφείλονται, άλλωστε, σε διεθνείς αιτίες».
«Η παρουσία μας στη Ρώμη επισφραγίζει την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Θέλουμε να βρισκόμαστε στο εξωτερικό για να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας, τις τόσες ομορφιές και την Ιστορία μας» δήλωσε,τέλος,στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.
«Ο πρωτογενής και ο τουριστικός τομέας είναι από τους πυλώνες της οικονομίας μας», συμπλήρωσε ο κ. Αρναουτάκης,«για να ξεπεράσουμε την κρίση, όλοι προσπαθούμε να οργανωθούμε καλύτερα, πιο αποτελεσματικά, με ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή των τόσων ποιοτικών μας προϊόντων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris