" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα

«Μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα» είναι το σύνθημα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φάνης Παπάς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 18.00μ.μ, στους κήπους της Περιφέρειας (Βασ. Όλγας 198), σε συνεργασία με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών Βιομηχανίας και Οχημάτων (ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ.).

Μαθητές από όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το περιβάλλον στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιο Τσαμασλή, στέλνοντας το μήνυμα τους με μια ζωγραφιά. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά θα μαγειρέψουν βιολογικά προϊόντα με τον Ευτύχη Μπλέτσα, ενώ θα μάθουν πώς να σκιτσάρουν το περιβάλλον με τον Δημήτρη Νικολαΐδη.

Το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα μιλήσει στους μαθητές για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ανακύκλωση, ενώ ειδικοί του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. θα τους ενημερώσουν για την ανακύκλωση μπαταριών, διαθέτοντας στο χώρο ειδικούς κάδους για να φέρουν, όσοι επιθυμούν, τις παλιές μπαταρίες που έχουν σπίτι.

Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με γνωστούς αθλητές, ενώ, στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές θα εκθέσουν τις ζωγραφιές τους στο χώρο. 

Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Τσαμασλής επεσήμανε ότι: «Η προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας, αλλά μεγαλύτερη είναι η ευθύνη να μάθουμε τα παιδιά μας πώς να το διατηρούν καθαρό. Στα παιδιά ανήκει το μέλλον του πλανήτη και είναι χρέος μας να τα διδάξουμε να αγαπούν το περιβάλλον και να φροντίζουν το οικοσύστημα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris