" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΟΑΕΕ: Με τη σύνταξη Ιουλίου, το ΕΚΑΣ

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ δίνει διευκρινίσεις για την καθυστέρηση που παρατηρείται και φέτος, όσον αφορά στην καταβολή του ΕΚΑΣ με βάση τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια , τονίζοντας ότι το νέο ΕΚΑΣ, έτους 2013, θα καταβληθεί με την σύνταξη του Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, για τον έλεγχο των δικαιούχων, απαιτείται η διασταύρωση των εισοδημάτων έτους 2011 (οικ. έτος 2012) ώστε να χορηγηθεί σε όσους το δικαιούνται βάσει των κριτηρίων αυτών και να διακοπεί στους λοιπούς.
Το σχετικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε η ΗΔΙΚΑ στις 15 Μαΐου 2013, οπότε και άρχισε από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ο εισοδηματικός έλεγχος. Για την ολοκλήρωση του ελέγχου απαιτείται η εκ νέου αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων, για τον τελικό έλεγχο, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του ΕΚΑΣ και ο προσδιορισμός των αντιστοιχουσών κρατήσεων και μειώσεων.
Επειδή η αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων του αρχείου καταβολών συντάξεων οφείλει να γίνει το αργότερο έως στις 10 κάθε μήνα, επομένως και έως 10 Μαΐου για τις συντάξεις του Ιουνίου ήταν αδύνατο να γίνει η χορήγηση του ΕΚΑΣ με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου, καταλήγει η διοίκηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris