" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Δελτίο τύπου μετά τη δημοσίευση , του προσχέδιου νόμου, για το υπαίθριο εμπόριο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις, των υπαιθρίων εμπόρων, έχοντας στα χέρια μας, το προσχέδιο Νόμου, σχετικά με το υπαίθριο εμπόριο.

Για πρώτη φορά, από τη δημοσίευση του πρώτου νόμου 2323/95, για το υπαίθριο εμπόριο, το σημερινό δημοσιευμένο Προσχέδιο Νόμου, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, σε όλα του τα άρθρα και διατάξεις, δημιουργώντας και εγκαθιδρύοντας με αυτό τον τρόπο, ένα υγιές καθ΄ όλα επάγγελμα, διαχωρίζοντας επιτέλους τα επαγγέλματα τα οποία και δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο εμπόριο.

Τα υπομνήματά μας,  βρήκαν την απαιτούμενη ανταπόκριση και σύμμαχους, τόσο από το πρωθυπουργικό γραφείο, όσο και από πολλούς βουλευτές καθώς και από την ίδια την ΚΕΔΕ ως όργανο των ενδιαφερόμενων Δήμων, οι οποίοι και έσκυψαν στα προβλήματά μας και ενήργησαν άμεσα στην στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας, με προτάσεις, σχετικά με τις αλλαγές που επιβάλλονται να γίνουν για την καλύτερη και απρόσκοπτη λειτουργία του επαγγέλματός μας.

Από  μέρους μας αξίζει ιδιαίτερη  μνεία και αναφορά στο πρόσωπο του  Γενικού Γραμματέα  Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος καθ΄ όλο το προηγούμενο διάστημα, άκουγε με προσοχή τα αιτήματα των εκπροσώπων μας, προσυπογράφοντας  στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα βασίζεται στην διαφάνεια και στην επίλυση τυχόν προβλημάτων, με τη σημείωση ότι επιδίωξη του  ιδίου και του αρμόδιου Υπουργείου είναι να παραμείνει ο κοινωνικός χαρακτήρας του θεσμού των Εμποροπανηγύρεων.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και τους συνεργάτες του, που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που βιώνουμε, μας συμπαρίστανται ηθικά και η δίοδος επικοινωνίας, συμβάλλει  στην δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου-πρότυπο, για όλο το υπαίθριο εμπόριο, με τη σημείωση ότι χαιρετίζουμε το δημοσιευθέν προσχέδιο νόμου, το οποίο και θα το τιμήσουμε στις επιτροπές διαβούλευσης 

ΑΡ.ΠΡΩΤ.ΕΞΕΡΧ.162/03-03-2021

Με σεβασμό

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ    

   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΨΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris