Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ-ΣΕΡΡΩΝ, ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Σας επισυνάπτουμε πλήρες το κείμενο που απέστειλε ο Φορέας μας, προς το Δήμο Ηράκλειας Σερρών, σχετικά με την διαγραφή των οφειλών συναδέλφων, κατόχων άδειας στάσιμου υπαίθριου εμποριου.

Σέρρες 05.03 2021

ΠΡΟΣ:

1) Δήμο Ηράκλειας Σερρών

Υπόψη Δημάρχου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δημοτικό συμβούλιο

ΘΕΜΑ:

«Διαγραφή οφειλών προς το Δήμο κατόχων αδειών στάσιμου υπαίθριου εμπορίου»

****************************************

Αξιότιμε κ.Δήμαρχε,

Το Σωματείο μας, ως  υπό σύσταση πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκπροσωπεί ένα μεγάλο ποσοστό των πωλητών που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο εμπόριο και πιο συγκεκριμένα στις θρησκευτικές και εθιμικές εμποροπανηγύρεις, εντός των ορίων του Δήμου μας

Το 2020 το σύνολο της εμπορικής δραστηριότητας της χώρας επλήγη ανεπανόρθωτα εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του  Covid-19. Ιδιαίτερα το δικό μας επάγγελμα, ωστόσο, ήτοι αυτό των μικρεμπόρων, επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο επάγγελμα, γεγονός που είχε ως αναπόφευκτη απόληξη να περιέλθουμε σε απόλυτη εξαθλίωση, δεδομένου του ότι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εσοδεύαμε καθόλου χρήματα κι έτσι είχαμε φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίζουμε σοβαρό θέμα επιβίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μας, έχοντας στη κατοχή μας άδειες στάσιμου υπαιθρίου εμπορίου και ο κλάδος μας  έχοντας υπέστη μεγάλη οικονομική ζημία, σας γνωστοποιούμε ότι ουδείς δύναται να διευθετήσει-τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του, προς το Δήμο Ηράκλειας-Σερρών, λόγω του γεγονότος, ότι οι περισσότεροι εξ ημών δεν λειτουργούμε σε αυτά(σταθερά και μόνιμα πόστα) και οι συγκεκριμένες άδειες έχουν το χαρακτήρα ενός τυπικού εγγράφου, μιας και η πλειοψηφία μας εργάζεται σε Εμποροπανηγύρεις δυνάμει του άρθρου 38 του Ν.4497/2017

Το ισχύον σύστημα εισοδηματικής ενίσχυσης του κράτους, προς διάφορα επαγγέλματα, με βάση τους ΚΑΔ είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στη δική μας περίπτωση, διότι στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet είμαστε δηλωμένοι με τους ίδιους ΚΑΔ που χρησιμοποιούν οι πωλητές των λαϊκών αγορών οι οποίοι και εργάζονται καθημερινά και εισπράττουν, για να μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειές μας.

Με βάση όλα τα ανωτέρω και για τους λόγους αυτούς

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

- Την άμεση διαγραφή  των οφειλών όλων των κατόχων στάσιμου υπαίθριου εμπορίου, προς το Δήμο Ηράκλειας-Σερρών , με τη σημείωση της αδυναμίας πληρωμής όλου ή μέρους των χρεωστικών οφειλών, με τη σημείωση ότι

Ο Σύνδεσμός μας παραμένει στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεται και θα ήτο για εμάς ιδιαίτερη χαρά και βοήθεια η επικοινωνία με εσάς, ως πρώτο την τάξη πολίτη ,για περαιτέρω συνεργασία στα θέματα που αφορούν την δραστηριοποίησή μας στις υπαίθριες αγορές