" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ψωφίδα - Τριπόταμα - Γιαλαμάς: «Τεράστιο πλήγμα από το πανηγύρι»

Στην «Π» μιλά σήμερα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ψωφίδας - Τριποτάμων Θεοδόσης Γιαλαμάς για τον τόπο του αυτή την εποχή και το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε ο κορονοϊός στο πασίγνωστο πανηγύρι της περιοχής, το οποίο επηρεάζει την καθημερινότητα των κατοίκων όλο τον χρόνο.

Το πανηγύρι των Τριποτάμων είναι ένα από τα πιο ιστορικά πανηγύρια της Αχαΐας, που γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου και προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους για να αγοράσουν προϊόντα και να διασκεδάσουν. Για τους φανατικούς των πανηγυριών και των λαϊκών δημοτικών εκδηλώσεων το πανηγύρι των Τριποτάμων είναι το καλύτερο που γίνεται σε όλη την περιοχή, καθώς διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτα πολλά από τα πρωτόγονα στοιχεία του.

Το 2020 όμως, λόγω κορονοϊού, οι εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν. Ο κ. Γιαλαμάς αναφέρει στην «Π» για το πόσο επηρεάζεται η ζωή των κατοίκων από αυτό: «Το πανηγύρι μας είναι το πιο σημαντικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή και το ότι δεν έγινε, μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Μην ξεχνάμε πως από εκείνες τις μέρες, τα μαγαζιά της περιοχής μας στην ουσία ζουν τις οικογένειές τους για όλο το χρόνο, αφού όλη την υπόλοιπη χρονιά τα έσοδα είναι για συντήρηση. Επιπλέον, εκτός από τα μαγαζιά, πλήγμα δέχθηκαν και οι έμποροι που πουλάνε πράγματα. Ομως, ο μεγάλος μας φόβος είναι να μην αναβληθεί και φέτος το πανηγύρι καθώς το πλήγμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Οταν ένας θεσμός δεν γίνεται για δύο συνεχόμενα χρόνια, ενδέχεται να αρχίσει να σβήνεται από τη συνείδηση των κατοίκων και των ενδιαφερομένων».

Τέλος, σχετικά με το πως αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Τριποτάμων, της Ψωφίδας και των περιχώρων τον κορονοϊό, ο κ. Γιαλαμάς αναφέρει: «Από τη στιγμή που εμφανίστηκαν κάποια κρούσματα στην περιοχή μας τις προηγούμενες εβδομάδες νομίζω πως άπαντες άρχισαν να δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Πλέον όλοι όταν κυκλοφορούν τηρούν αποστάσεις και φορούν μάσκες. Ευχόμαστε να τελειώνει σύντομα αυτό που περνάμε».


Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

pelop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris