" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Συνάντηση του Σωμ.< ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ >, με το Γεν.Γραμματέα Εμπορίου κ.Σταμπουλίδη Παναγιώτη, σχετικά με τον επερχόμενο νόμο.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Σας ανακοινώνουμε  πως αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10:00 πμ. αντιπροσωπεία μας, θα μεταβεί, στο Υπουργείο Εμπορίου  στη πλατεία Κάνιγγος , σε προκαθορισμένο ραντεβού με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Σταμπουλίδη Παναγιώτη, με θέμα αποκλειστικά και μόνο το επερχόμενο σχέδιο Νόμου.

Η εκπροσώπηση θα γίνει, από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας κ. Κοκόλα Στυλιανό και το διοικητικό μας μέλος και εκπρόσωπο των βιοτεχνών κ. Αντωνόπουλο Κωνσταντίνο 

Στην εκτεταμένη συζήτηση , μεταξύ πολλών θεμάτων που θα τεθούν  υπόψη  του Γενικού Γραμματέα, επιπλέον θα αιτηθούμε και τα κάτωθι, μια γραμμή η οποία βρίσκει σύμφωνα εκτός των Σωματείων ενταγμένων στο Δευτεροβάθμιό μας όργανο ( ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) και άλλα 4 (τέσσερα) τον αριθμό Σωματεία, εκ των οποίων τα δύο (2) είναι ανένταχτα σε δευτεροβάθμιο όργανο και τα άλλα δύο(2)  είναι ενταγμένα σε άλλο δευτεροβάθμιο Όργανο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

1. Η αδειοδότηση στις Εμποροπανηγύρεις ( συμμετοχή και  επιλογή), να γίνεται, άνευ κλήρωσης για τους υπαίθριους έμπορους  που ασκούν δραστηριότητα αποκλειστικά σε Εμποροπανηγύρεις-κάτοχοι βεβαίωσης δραστηριοποίησης- , καθώς και στους κατόχους στάσιμου και  πλανόδιου εμπορίου,  με τα κάτωθι κριτήρια :
Α) καθεστώς παλαιότητας, δυνάμει της έναρξης εργασιών από το taxisnet
Β). προτεραιότητα δυνάμει ημερομηνίας πρωτοκόλλου αίτησης,  σε κάθε Δήμο χωριστά, όπου αιτούνται ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,  οι υπαίθριοι έμποροι και
Γ).Οι εναπομείναντες θέσεις, να δίδονται με το καθεστώς της κλήρωσης στους Εμπόρους λαϊκής αγοράς, καθώς και στους χειροτέχνες

2. Έκαστος υπαίθριος έμπορος να δύναται, να καταλάβει πέραν της μια θέσης, καθεστώς που ισχύει ως και τη σήμερον 
Επιπλέον δε και λόγω του γεγονότος, ότι οι ημέρες εργασίας όσων βιοπορίζονται στις Εμποροπανηγύρεις και λοιπές οργανωμένες αγορές(κάτοχοι βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας), δεν ξεπερνούν τις 170 ημέρες, με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις ως να εργάζονται μηνιαίως 26 ημέρες εργασία, να προβλεφτεί  η δυνατότητα, παράλληλης εργασίας, σε τουλάχιστον 2(δυο) εμποροπανηγύρεις τις ίδιες ημέρες ( σημειώνουμε πως πολλοί είναι κάτοχοι πέραν της μιας ταμειακής μηχανής και η παράλληλη εργασία, επιβάλλει την απασχόληση υπαλλήλων-μέσο πρόσφορο για τα έσοδα του Κράτους) 

3. Η θέση δραστηριοποίησης, να μην χορηγείται μέσω προκήρυξης, βάσει πλειοδοτούσας οικονομικής προσφοράς, αλλά να ισχύει το καθεστώς αιτήσεων που ισχύει έως και σήμερα(Αίτηση είτε ηλεκτρονική είτε δια αντιπροσώπου, υποβάλλοντας τα νόμιμα δικαιολογητικά δυνάμει των κανονιστικών πράξεων των Δήμων)

Σημειώνουμε δε, πως το Σωματείο μας, επιφυλάσσεται και για μια σειρά άλλων προτάσεων, τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι, από μέλη μας και έχουν σκοπό την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας ή και την ευκολότερη κατανομή των θέσεων εργασίας μας από το Φορέα διαχείρισης

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         

ΚΟΚΟΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ   
                                     
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΨΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Τέλεια ...νομίζω ότι όλοι αυτό θελουμε...καλή επιτυχία !!!

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris