" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Διαφορετικός φέτος ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)

Διαφορετικός ήταν φέτος ο εορτασμός του πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, τα οποία και τηρήθηκαν αυστηρά.

Λιγοστός κόσμος εντός του ναού, λιγοστοί προσκυνητές και με σειρά να εισέρχονται για να προσκυνήσουν, χωρίς λιτανεία, αλλά με ευλάβεια και την ευχή από όλους ο άγιος να βοηθήσει να ξεπεραστεί όλη αυτή η πανδημία.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος να δώσει όχι μόνο τη θεραπεία αλλά και την απέλαση της πανδημίας.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς δίνοντας τις ευχές του τόνισε ότι ο Άγιος Χαράλαμπος θαυματουργός και προστάτης της πόλης των Φιλιατρών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία, τη ζωή και την καθημερινότητα των Φιλιατρινών. «Εύχομαι ο άγιος να συνεχίσει να προστατεύει και να δίνει φως και δύναμη στην υπέροχη αυτή πόλη των Φιλιατρών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Χρόνια πολλά σε όλους ευχήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ευχόμενος ο Άγιος Χαράλαμπος να σκέπει και να προστατεύει την περιοχή ώστε να συνεχίσει να προκόβει.

Λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν στο δήμαρχο Τριφυλίας να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, ωστόσο σε μήνυμά του αναφέρει: «Τα Φιλιατρά γιορτάζουν και τιμούν τον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Μεγαλομάρτυρα Χαράλαμπο, το Θαυματουργό. Απλά, λιτά και αθόρυβα, γιατί έτσι το απαιτούν οι συνθήκες και επιβάλλουν οι κανόνες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, τις οποίες και οφείλουμε να σεβαστούμε. Πρώτη χρονιά, χωρίς την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη, αλλά κυρίως χωρίς τη λιτανεία και το πλήθος των πιστών, που συρρέουν κάθε χρόνο από κάθε γωνιά της Ελλάδος, για να εκπληρώσουν το τάμα τους στο γέροντα και σωτήρα της πόλης μας. Η πίστη μας, όμως, που είναι και το μόνο μας στήριγμα εξακολουθεί να παραμένει ακλόνητη και να μας υπόσχεται ένα καλύτερο "αύριο". Εύχομαι ολόψυχα ο Άγιος Χαράλαμπος να προστατεύσει και πάλι την πόλη μας, αλλά και όλο τον κόσμο και να βγούμε, με τη βοήθειά του, υγιείς και νικητές από αυτή τη δοκιμασία. Χρόνια πολλά και ευλογημένα στην πόλη των Φιλιατρών και σε όλους τους Φιλιατρινούς, απανταχού. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους εορτάζουν σήμερα, με υγεία και ό,τι καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Βοήθειά μας ο Άγιος Χαράλαμπος, που η πορεία της ζωής του πρέπει να αποτελεί αιώνιο δίδαγμα προσφοράς, για όλους εμάς τους χριστιανούς. Είθε να γίνει εμπνευστής και συνοδοιπόρος και της δικής μας ζωής, καθοδηγώντας τα βήματά μας!».

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Αντώνης Βλάχος, Δημήτρης Στριμπάκος, Νίκος Φρούσος και Μαρία Παναγοπούλου, η γ.γ. του δήμου Μερόπη Μυλωνά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελής Κοροβίλας, Γιάννης Κατσούλας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Σταματία Αλεξοπούλου, Παναγιώτης Τσαφαράς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιατρών Διονύσιος Καραβίτης, η διοικήτρια και ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και Δημήτρης Λαμπρόπουλος αντίστοιχα, ο υποστράτηγος Δημήτριος Τσιπίδης διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Δημήτρης Ροΐδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris