" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Εμποροπανήγυρη Λαγκαδά.

Του Τάσου Τασιούλα

Ανοίγει αύριο το απόγευμα τις πύλες της η μεγαλύτερη εμποροπανήγυρις του νομού Θεσσαλονίκης, στο δήμο Λαγκαδά. Πρόκειται για την 4η ετήσια εμποροπανήγυρη, η οποία φέτος είναι περιορισμένη σε πέντε μέρες, λόγω του σχετικού νέου νόμου, όμως κατόρθωσε να συγκεντρώσει τη συμμετοχή 120 επαγγελματιών, που θα εκθέτουν και θα πωλούν τα προϊόντα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια η διοργάνωση συγκέντρωνε περισσότερους από 30.000 επισκέπτες, φέτος όμως που η διάρκειά της είναι στο μισό αποτελεί στοίχημα για τους αρμόδιους ο αριθμός των επισκεπτών.

Μεταβολή δεν υπήρξε όμως μόνο στη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και στην ημερομηνία διεξαγωγής της, καθώς συνήθως γινόταν περί τα τέλη Μαΐου, αλλά ελέω εκλογών μετακινήθηκε μέσα στο καλοκαίρι.

Η εμποροπανήγυρη του Λαγκαδά καθιερώθηκε από τον δήμαρχο, Ιωάννη Αναστασιάδη, το Μάιο του 2011 και διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της Λουτρόπολης. Φέτος θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουλίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 10 τη νύχτα.

Στην αυριανή έναρξη (8 το βράδυ), αλλά και στη λήξη της θα πραγματοποιηθούν δύο λαϊκές βραδιές, ενώ την Παρασκευή 11 Ιουλίου και το Σάββατο 12 θα πραγματοποιηθούν βραδιές με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα. Παράλληλα, ο δήμος έχει προγραμματίσει και εκδηλώσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

«Η μεγάλη γιορτή δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο, τους επαγγελματίες και τα προϊόντα του δήμου Λαγκαδά, αλλά ταυτόχρονα να ανακαλύψουν μια καταπράσινη όαση λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο δήμαρχος.

Ο συνεργάτης του, Πέτρος Καζινέρης, είπε στη Voria.gr ότι «οι επαγγελματίες είναι κυρίως από το δήμο Λαγκαδά (οι 70 από τους 120) και οι υπόλοιποι έρχονται από τις γύρω περιοχές. Είναι η μεγαλύτερη εμποροπανήγυρις του νομού και ο δήμος φρόντισε να στήσει ομοιόμορφες παράγκες και να παράσχει ηλεκτρικό ρεύμα στους επαγγελματίες. Οι προερχόμενοι από το δήμο μας πληρώνουν για τη στέγαση και ηλεκτροδότησή τους 200 ευρώ συν το ΦΠΑ και οι ετεροδημότες 300 ευρώ συν ΦΠΑ».

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν μεγάλη ποικιλία ειδών, όπως ρούχα, παραδοσιακά προϊόντα και τρόφιμα, υλικά οικοδομών, είδη κιγκαλερίας, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, έπιπλα, είδη θέρμανσης, μέχρι και φωτοβολταϊκά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris