" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ζάκυνθος: Πρεμιέρα με το Βουγιάτο για τα καλοκαιρινά πανηγύρια


Η Ζάκυνθος δεν είναι μόνο θάλασσα και παραλίες αλλά έχει μια ιστορία και έναν πολιτισμό που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Μέσα στους αιώνες, οι λαϊκές γιορτές θρησκευτικού χαρακτήρα, των οποίων η παράδοση ακολουθείται μέχρι σήμερα, αντιπροσώπευαν στιγμές συνεύρεσης και διασκέδασης ιδίως για τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις που ήταν αποκλεισμένες από τις άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σήμερα οι λαϊκές γιορτές είναι πάρα πολλές και επιτρέπουν σε δεκάδες χωριά, μικρά και μεγάλα, να ζωντανέψουν με χιλιάδες φώτα και χρώματα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του καλοκαιριού τα πανηγύρια στα χωριά, που θα συνεχίζονται, μέχρι του Αγίου, αλλά και μετά από αυτό. Πρεμιέρα και φέτος με τον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Κυριακής στο ομώνυμο εκκλησάκι του Βουγιάτου όπου με θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πλήθος τίμησε την ημέρα.
Οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες σε συνδυασμό με το άρωμα της μυρτιάς, τις παραδοσιακές φυτούρες και τον πεντάρτο έδωσαν μια διαφορετική πανηγυρίστικη αίσθηση στην ατμόσφαιρα. Αυτό ήταν το στοιχείο που οδήγησε τους πιστούς να προσέλθουν, να το ζήσουν και στο τέλος να ευχηθούν και του χρόνου

Φωτορεπορτάζ: Γ. Γεωργιάδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris