" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Νάξος:αφιέρωμα στον Καμπανέλλη.

   Αφιερωμένη στον ναξιώτη θεατρικό συγγραφέα και ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη (1922-2011) είναι η εφετινή κεντρική πολιτιστική εκδήλωση της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη στη Νάξο, με την οποία κλείνει ο κύκλος των ετήσιων εκδηλώσεών της. 

Το διήμερο αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Φιλωτίου.

Την Τρίτη 5 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ., η Κατερίνα Καμπανέλλη θα παρουσιάσει τον Θ΄ τόμο των θεατρικών του Καμπανέλλη, στον οποίο περιλαμβάνονται τα έργα Η γειτονιά των Αγγέλων, Η αποικία των τιμωρημένων και Οι δυσκολίες του Κυρίου Θωμά. 

Ο Γιώργος Ανωμερίτης θα μιλήσει για την ποίηση του Καμπανέλλη στην έντεχνη ελληνική μουσική και ο Αντώνης Τζιώτης για τον Καμπανέλλη της Νάξου και του πολιτισμού. 

Αποσπάσματα από έργα του θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Ελευθερίου, Βίβιαν Κοντομάρη, Νίτσα Μαμουζέλου, Γιώργος Σουξές και Γιάννης Φραγκίσκος. Την επιμέλεια της βραδιάς έχει η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. 

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ., το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με προβολή ταινιών εμπνευσμένων από έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Το αφιέρωμα εντάσσεται στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, οι οποίες διοργανώνονται για έβδομη συνεχή χρονιά, έχοντας τιμήσει τον Καζαντζάκη, τον Σεφέρη, τον Ρίτσο, τον Παπαδιαμάντη και άλλους συγγραφείς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris