" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Γιορτή μελιού καιι σούμας στα Σιάννα.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Σιαννών "η Βρασιά" διοργανώνει γιορτή αφιερωμένη στη σούμα και στο μέλι το Σάββατο 9 Αύγουστου 2014 στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα.  

Σε ανακοίνωσή του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
«Kαι φέτος τον Αύγουστο… όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Σιάννα για ένα κρητικό –λαϊκό -νησιωτικό γλέντι μέχρι το πρωί Μαζί μας για να μας θυμίσει τα γενέθλια της δίκης μας γιορτής και της ζωής του, τα γλυκά μας λάθη, να μυρίσουμε το γιασεμί της φυγής του, ο δεξιοτέχνης λυράρης και εκφραστής του πόνου, της αγάπης, του έρωτα και της χαράς Στέλιος Μπικάκης και η παρέα του μας υπόσχονται ένα γλέντι ισάξιο με αυτό του Αύγουστου του 2011 που βουλιάξαμε στο γλυκό και μεθυστικό άρωμα της φωνής του και γίναμε όλοι φίλοι και χορευτές κυκλώνοντας την πλατεία του χωριού αφού η πίστα δεν μας χωρούσε.

Θα παντρέψουμε αρμονικά δωδεκανησιακά ακούσματα και κρητικούς ήχους με σκοπό να κρατηθούμε στην πίστα μέχρι το ξημέρωμα της νέας μέρας. Ελάτε να χορέψουμε να διασκεδάσουμε, να δοκιμάσουμε γλυκά με μέλι, λουκουμάδες, ξεροτήγανα, χαλβά με μέλι και φυσικά το μελεκούνι μας. Επισκεφτείτε το παραδοσιακό καζάνι αποστακτήρα, μάθετε και δοκιμάστε τη σούμα μας. Τη μέρα της γιορτής θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και μουσείο παλιών μελισσοκομικών ειδών.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα ίσως γιατί όλη η γιορτή στηρίζεται στο φιλότιμο, στο πνεύμα του εθελοντισμού, στην αγάπη για τον τόπο μας, στην ανάγκη στήριξης και προβολής των παραδοσιακών προϊόντων, στον σεβασμό στην παράδοση και τις αξίες και τελικά στο μεράκι και στο κέφι της παρέας. Και την παρέα μας θα τη μεγαλώσετε εσείς με τη συμμετοχή σας.

Ας ενώσουμε λοιπόν τους δρόμους μας και ας βρεθούμε στα Σιάννα | Ας ξεχαστούμε και φέτος και ας ενώσουμε το ρυθμό και την ψυχή μας στο μαζί. Ας γνωριστούμε ακόμα μια φορά κάτω από την επιβλητική παρουσία του Άγιου Παντελεήμονα .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris