Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πόλεμος στους πάγκους για τις μίζες.Ξεσκεπάστε τα μέλη των Επιμελητηρίων.

Άνοιξαν τα στόματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το κύκλωμα παροχής αδειών σε μικροπωλητές στην Ελλάδα, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα πλοκάμια του παραεμπορίου.

Τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν οι κατηγορίες ένθεν κακείθεν σχετικά με τους αρμοδίους που κρατούν τα κλειδιά της παροχής αδειών, εκμετάλλευσης των πάγκων λιανεμπορίου καθώς και τις συγκεκριμένες οδούς όπου βρίσκονται αποθήκες στις οποίες στοιβάζονται παράνομα εισαγόμενα προϊόντα, που στη συνέχεια προωθούνται στην αγορά.

Μιλώντας στη zougla.gr ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδικάτου Σωματείων Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος (Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε), κ. Στ. Μέλλος, κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης και για λανθασμένες πληροφορίες που διέρρευσαν μέσω στελεχών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Μάλιστα, δείχνει ως υπεύθυνο και γνώστη της δράσης των κυκλωμάτων, τον γ.γ. Εμπορίου, Σ. Κομνηνό, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο, ο οποίος γνωρίζει τη βασική αιτία του τεράστιου αυτού προβλήματος, που αποστερεί έσοδα τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία και διαφυγόντα τζίρο από την αγορά 25 δισ. ευρώ, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά, την ώρα, μάλιστα, που οι πολίτες υφίστανται δραματικές μειώσεις αποδοχών και οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι: «παρατηρείται το γεγονός να λαμβάνουν χώρα κρυφές συσκέψεις επιμελητηρίων– εμπορικών συλλόγων, παρουσία του γενικού γραμματέα, χωρίς να δίνουν βάση στις κατά καιρούς καταγγελίες των σωματείων, για τα κυκλώματα του παραεμπορίου που βρίσκονται επί της Κουμουνδούρου και πέριξ του Πειραιά και τα οποία, για να λειτουργήσουν ως αποθήκες χονδρικής, υποχρεούνται να γίνουν μέλη των Επιμελητηρίων».

Ακούστε τι κατήγγειλε στη zougla.gr με κλικ στο: