" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Καστάνιτσα Αρκαδίας:γιορτή καστάνου.

Για άλλη μια χρονιά η Καστάνιτσα Αρκαδίας γιορτάζει τα κάστανα της και καλωσορίζει τους επισκέπτες της. Μια γιορτή που κρατά τις ρίζες της από τα τέλη του 18ου αιώνα και που έχει ως στόχο την ανάδειξη του καστάνου ως το κύριο προϊόν της Καστάνιτσας, αλλά και την προβολή του παραδοσιακού και αρχαιότερουτσακωνοχωριού του Πάρνωνα.
Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, οΜορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών διοργανώνει για 31η χρονιά την Γιορτή Καστάνου και σας προσκαλεί στην μεγαλύτερη εκδήλωση του Πάρνωνα. Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού συμμετέχει ενεργά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα.

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας, το προσωπικό του Φορέα θα υποδεχτεί τους επισκέπτες όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αρμοδιότητες και τον ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην προστατευόμενη περιοχή.

Παράλληλα στους χώρους του κέντρου θα γίνουν παρουσιάσεις για τονπαραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας και το κάστανο και περιβαλλοντικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά. Επίσης κατά την διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γλυκά και φαγητά μαγειρεμένα με κάστανο και να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris