" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Το σχέδιο «Παρασκευή στην Αθήνα»


Το κέντρο της Αθήνας φωταγωγείται και η ατμόσφαιρα μοιάζει με φεστιβάλ! Το σχέδιο «Παρασκευή στην Αθήνα», που έχει στόχο να προσελκύσει τον κόσμο στην καρδιά της πόλης, ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και για κάθε Παρασκευή έως τις 6 Απριλίου.


Δεκάδες καταστήματα, όλων των ειδών, προσφέρουν μοναδικές τιμές και δώρα στους καταναλωτές, θέατρα μειώνουν τις τιμές των εισιτηρίων. Περίπατοι, ξεναγήσεις, μουσική και χορός για τους πολίτες και τους επισκέπτες, σε μία προσπάθεια να ξαναζωντανέψει το κέντρο της πόλης, λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου.


«Να κερδίσουμε ξανά την πόλη μας», φωνάζουν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, o δήμος Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΑΧΑ, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, η οποία συντονίζεται από το ραδιόφωνο του ΣKAΪ, με την υποστήριξη της ATHENS VOICE.


«Μετά τις καταστροφές του Φεβρουαρίου, συνειδητοποιήσαμε ότι τα κεντρικότερα σημεία της πόλης είχαν νεκρώσει. Δεν αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία για να αυξήσουμε τον τζίρο των καταστημάτων. Αυτός είναι μακροπρόθεσμος στόχος. Αυτό που θέλουμε είναι να βάλουμε ένα θετικό πρόσημο στην ψυχολογία του κόσμου» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σωτήρης Αντωνίου, διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και συμπληρώνει:


«Στόχος είναι να φωταγωγηθεί και να αρχίσει να "ξαναπερπατιέται" η πόλη, αφού όπου συμβαίνει αυτό, η παραβατικότητα μειώνεται. Γι' αυτό και ξεκινάμε τις εκδηλώσεις από την πλατεία Ομονοίας» πρόσθεσε.

Για σήμερα, οι εκπτώσεις και τα δώρα, σε δεκάδες καταστήματα έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 9 το πρωί και θα συνεχιστούν έως το βράδυ, ενώ δεκάδες θέατρα προσφέρουν σημαντικά μειωμένες τιμές στους θεατές.


Στις 5 το απόγευμα, η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα παρελάσει στην οδό Ερμού ως την Καπνικαρέα, όπου θα ολοκληρώσει με συναυλία, ενώ παράλληλα μικροί και μεγάλοι θα θαυμάσουν ξυλοπόδαρους και ακροβατικά.


Αμέσως μετά, θα γίνει συνάντηση για ιστορικό περίπατο και ξενάγηση στην πλατεία Ομονοίας, με τη διαδρομή, Πλατεία Ομονοίας- Αθηνάς- Μοναστηράκι, υπό την εποπτεία του Συλλόγου Διπλωματούχων Ξεναγών.

Στις 19:30 η Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων διοργανώνει μαθήματα χορού στη πλατεία Κοραή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris