" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δραματική έκκληση από τους επαγγελματίες της Αθήνας:«Καθαρίστε το κέντρο από τους λαθρομετανάστες».


Να προωθήσουν αμέσως την κατασκευή κέντρων υποδοχής, ώστε να σταματήσει η ροή παράνομων μεταναστών από τον Έβρο στην πλατεία Ομόνοιας, ζητούν οι επαγγελματίες του κέντρου της Αθήνας. Όπως τονίζουν «παρά την κρίση, τα δίκτυα του σύγχρονου δουλεμπορίου παραμένουν ανέπαφα». 
Όπως αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ το «Έθνος», οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως χώρα τράνζιτ. Το 46% των προσφύγων που συνελήφθησαν στον Έβρο το 2011 είχαν ως τελικό προορισμό την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Αγγλία. 


Οι λαθρομετανάστες μένουν στην Ελλάδα προσωρινά, ελπίζοντας ότι θα βρουν σύντομα τις επαφές με τους δουλεμπόρους, αλλά και τα χρήματα που χρειάζονται για να δραπετεύσουν ξανά. 


Αρκετοί εγκλωβίζονται μέσα στις διαδικασίες και μένουν για τα καλά αστη χώρα μας, ενώ, μοιραία, μπλέκονται στα εγκληματικά κυκλώματα που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας. 


Το 2010 συνελήφθησαν στον Έβρο 54.974 λαθρομετανάστες, ενώ το περασμένο καλοκαίρι περνούσαν το ποτάμι και τα σύνορα περίπου 200 άτομα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris