" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σχέδιο αναθεώρησης της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ μελετάει το Υπ.Οικονομικών.


Σχέδιο αναθεώρησης του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου επιστροφής ΦΠΑ επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, είναι όχι μόνον ο εξορθολογισμός της όλης διαδικασίας αλλά και η επιτάχυνση της επιστροφής των φόρων.
Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι η μη επιστροφή ΦΠΑ σε ιδιώτες έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε χιλιάδες επιχειρήσεις και οι Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης.

Σήμερα η διαδικασία επιστροφής φόρων σε δικαιούχους, ολοκληρώνεται, όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου, «το συντομότερο δυνατόν» μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον προηγουμένως πραγματοποιηθεί ο ενδεδειγμένος έλεγχος, από τα αρμόδια όργανα ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία που καθιστούν μια επιχείρηση δικαιούχο επιστροφής και αφού ελεγχθούν τα δικαιολογητικά ως προς τη νομιμότητα της επιστροφής. Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχεται «δυσλειτουργίες στη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ» και γι' αυτό, όπως ενημερώνει τη Βουλή, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται ήδη ένα σχέδιο αναθεώρησης του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου με σκοπό τον εξορθολογισμό αυτού και την επιτάχυνση της επιστροφής φόρων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris