" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ξαναχτύπησε ο Καραμπάτος στη Μεσσηνία


Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας Κος Γιώργος Καραμπάτος σχετικά με τους παράνομους μικροπωλητές που δρούν στην Λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδας.
ο Κος Καραμπάτος λεει ότι παρά την αναφορά τους τα ΜΜΕ στο θέμα ουδείς απο τους αρμόδιους φορείς έκανε κάτι και με την μηνυτήρια αναφορά που καταθέτει ζητά την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά Καραμπάτου αναφέρει:

Κύριε Εισαγγελέα,
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Στη λαϊκή αγορά της Αγ. Τριάδος της πόλης μας ασκούν νόμιμα πλανόδιο εμπόριο περί τους 25 εμπόρους. Πρόσφατα, όμως, λόγω -κατά τη γνώμη μας- μιας γενικευμένης ασυδοσίας την οποία εκτρέφει η αδράνεια των αρμόδιων αρχών, οι πλανόδιοι έμποροι που συγκεντρώνονται στην περιοχή είναι περίπου 200-250 (σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, 14-5-10) και ασφαλώς στο συντριπτικό τους ποσοστό, ασκούν εμπορία χωρίς άδεια και επομένως αθέμιτο ανταγωνισμό στους αδειούχους μικροπωλητές εμπόρους και κατ’ επέκταση στο νόμιμο εμπόριο.

Μάλιστα, τελευταία, στους μικροπωλητές αυτούς, νόμιμους και παράνομους, έχουν προστεθεί και Κινέζοι έμποροι ειδών ένδυσης, δώρων κ.λπ., οι οποίοι ούτως ή άλλως, έχουν πλέον «καταλάβει» το λιανεμπόριο της Μεσσηνιακής πόλης μας, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες: αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος του νόμιμου εμπορίου, λόγω της εκ μέρους τους παραβίασης όλων σχεδόν των κλάδων του Δικαίου μας (π.χ. εργατικής, ασφαλιστικής, φορολογικής, τελωνειακής νομοθεσίας, καθώς και τα περί παραμονής και εργασίας αλλοδαπών νομοθεσίας), παραβίασης, η οποία τους αποφέρει μειωμένα λειτουργικά κόστη και υπερκέρδη που φοροδιαφεύγουν.

Πιο πολλά από το φίλο:http://filiatranews.blogspot.com/2010/05/blog-post_4444.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris