" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Μια ακόμη περιβαλλοντική απειλή απλώνεται πάνω από το Αττικό τοπίο.

Λαοθάλασσα αναμένεται στη Κερατέα αύριο Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24/05 ενόψει της εορτής της Αγίας Τριάδας, η οποία θα συνδυαστεί και με γλέντι στη ταβέρνα του ΄΄Μάκη΄΄ μετά από αρκετά χρόνια.
Η διασκέδαση μεταφέρεται κοντά στην εκκλησία, μιας και φέτος εκτός από το γλέντι(έχουν αφισοκολληθεί όλα τα Μεσόγεια) και το Λούνα παρκ άλλαξε θέση και εγκαταστάθηκε κοντά στην εκκλησία.
Η προεγκατάσταση των πάγκων των συναδέλφων θα γίνει σήμερα Σάββατο 22 ΜΑΪΟΥ αργά το απόγευμα.
Μας απέστειλαν Δελτίο τύπου σχετικά με το Οβριόκαστρο το οποίο αναφέρει:
Δελτίο Τύπου

Μια ακόμη περιβαλλοντική απειλή απλώνεται πάνω από το Αττικό τοπίο.
Στο Οβριόκαστρο Κερατέας χώρο αρχαιολογικό  κ σε μικρή απόσταση από νόμιμες κατοικίες η επικείμενη δημιουργία χωματερής (ΧΥΤΑ) έχει εδώ κ χρόνια κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία κ τους τοπικούς φορείς.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατέας δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο καταγράφει την συστηματική κ ιδιαίτερα οργανωμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε αυτά τα σχέδια της πολιτείας.
Κάτοικοι της Κερατέας κ του Οβριοκάστρου, απλοί πολίτες, επιστήμονες κ καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους πάνω από μικροπολιτικά οφέλη σε μια έκκληση για την διαφύλαξη του πολιτισμού κ του περιβάλλοντος.
Το ντοκιμαντέρ μαζί με την κινητοποίηση των πολιτών  ανασύρει κ αναδεικνύει την σπουδαιότητα της περιοχής αυτής της Αττικής ,προσεγγίζει τον πολιτισμικό χαρακτήρα του Οβριοκάστρου, στέκεται πάνω από τις άπειρες μεταλλευτικές στοές, αποκαλύπτει οικολογικές διαδρομές που μέχρι σήμερα έμεναν στην αφάνεια.
Στο ντοκιμαντέρ καταδεικνύεται χαρακτηριστικά το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να οδηγηθεί μια κοινωνία όταν διαπιστώσει πως το περιβάλλον της απειλείται κ πως οδηγήθηκε σ' αυτό μέσα από την ανεπαρκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Στο αδιέξοδο αυτό η τοπική κοινωνία αναζητά κ βρίσκει τις πνευματικές, ψυχικές κ σωματικές δυνάμεις κ στήνει ασπίδα προστασίας στο Οβριόκαστρο.
Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Ακρίδα, η Δ/ση φωτογραφίας του Δημήτρη Κουκά, η δημοσιογραφική επιμέλεια της Χαράς Φράγκου, η μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και το μοντάζ του Σταύρου Κτόρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris