" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Αντιπροσωπεία στην Ακράτα

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μας θα βρεθεί σήμερα στην Ακράτα, με θέμα σχετικό με την αίτηση διοργάνωσης Εμποροπανήγυρης εντός των ορίων του Δήμου, κατόπιν σχετικής αίτησης. Αναφορικά εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ του Συνδικάτου μας και του Δήμου( ημερομηνία και  χώρος τέλεσης) θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση προς τους συναδέλφους.
Ο Δήμος Ακράτας

Δημιουργήθηκε πρώτη φορά το 1879 εώς το 1914 και πάλι το 1986 όπου και αποτελούνταν από την Ακράτας, τα Συλιβαινιώτικα, την Ποροβίτσα και το Κράθιο. Το 1998 με την συνένωση των κοινοτήτων που προέβλεπε το σχέδιο Καποδίστριας προστέθηκαν οι κοινότητες, δημοτικά διαμερίσματα Αγία Βαρβάρα, Άμπελος, Βούτσιμο,Βαλιμή, Ζαρούχλα, Καλαμιάς, Μεσορρούγι, Πλάτανος, Παραλία Πλατάνου, Περιστέρα. Στον Δήμο σήμερα ανήκουν και οι οικισμοί Βουνάκι, Χαλκιάνικα, Αγρίδι, Άνω ποταμιά, Κάτω ποταμιά, Τσιβλός, Πύργος, Γκουμαίικα, Φούρνοι, Παλιοσταφίδα και Κρυονέρι.

Οικισμός της Ακράτας

Ο μεγάλος οικισμός της Ακράτας έχει 1.500 κάτοικους (απογ. 2001). Το όνομά της είναι παραφθορά του Κράθης, ονομασία του ποταμού που την διασχίζει. Κοντά στην πόλη βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Αιγαί και το αρχαίο θέατρο της. Απέχει 70 χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Αξιοθέατα

Η Λίμνη Τσιβλού στον δρόμο από Ακράτα γα την Ζαρούχλα. Στην Περιστέρα υπαρχή η Βρύση της Γκόλφως όπου γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία. Η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος στην Ακράτα. Και οι πηγές Ύδατα Στυγός.

Γεωγραφία

Τον δήμο διασχίζει ο Κράθης που πηγάζει κοντά στους Σόλλους στους πρόποδες του Χελμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris