" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Θέλει να τινάξει ένα κλάδο στον αέρα ο Δήμαρχος Γαλατσίου

Γαλάτσι, 12 Μαΐου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Σύμφωνα με τον νόμο 3769/09, άρθρο 16 ο Δήμος Γαλατσίου ήταν υποχρεωμένος να διενεργήσει δημόσια κλήρωση  για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο εντός των διοικητικών του ορίων, την 12η και 13η Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Γλυκερίας.
Μετά από αυτό ο Δήμος Γαλατσίου , προχώρησε σε δημόσια κλήρωση στις 4 Μαΐου 2010 και ώρα 9:30 π.μ. καθώς  παρόντες στην κλήρωση ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της επιτροπής του ΔΣ κα. Λίνα Κατσαρίδη- Γιαννακοπούλου, κα. Γεωργία Κιτσίνη και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Μπουγίουκας ενώ δεν παρέστη ο κος. Βασίλης  Δερεδίνης, μέλος της επιτροπής  της μείζονος αντιπολίτευσης.
Η κλήρωση παρεμποδίστηκε βιαίως από τους ενδιαφερόμενους μικροπωλητές που παρέστησαν στη κλήρωση παρ’ όλες τις προσπάθειες της δημοτικής αστυνομίας, η οποία και δέχθηκε προπηλακισμούς και χειροδικίες. Μετά από αυτό  το συμβάν ορίστηκε νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης  στις 6 Μαΐου 2010, η οποία και ακυρώθηκε λόγω ανάλογων έντονων περιστατικών και φθορών στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Γαλατσίου.
Παρούσες και τη δεύτερη φορά ήταν η κα. Γεωργία Κιτσίνη και η κα. Χριστίνα Μπούρα, αναπληρώτρια της κας. Λίνας Κτσαρίδη- Γιαννακοπούλου ενώ απουσίαζε και πάλι ο κος. Βασίλης Δερεδίνης ο οποίος ενώ ειδοποιήθηκε δεν εμφανίστηκε αλλά ούτε και ειδοποίησε το αναπληρωματικό του μέλος από τη μείζονα αντιπολίτευση και ορίστηκε εκ νέου ημερομηνία κλήρωσης τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010.
Η κλήρωση παρεμποδίστηκε για ακόμη μια φορά  βιαίως και κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα των Δημοτικών Συμβούλων, Μελών της Επιτροπής που ήταν παρόντες, των υπαλλήλων του Δήμου και της νομικής συμβούλου του Δημάρχου Γαλατσίου, κας. Χρυσαυγής Γκουβέτσου.
Προξενήθηκαν φθορές στη Δημοτική Περιουσία (σπάσιμο κάλπης, καταστροφή αρχείων), παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και των οργάνων του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής που είχαν ειδοποιηθεί αλλά ήταν αδύνατον να αποκαταστήσουν  τη τάξη . Η κλήρωση ματαιώθηκε και ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Κυριάκος Τσίρος αφού ενημερώθηκε προέβη στις κάτωθι ενέργειες:
- Στάλθηκε έγγραφο με αριθμ. Πρωτ. 16621/11-5-2010 προς την Αστυνομία με το οποίο ζητούσε  τη συνδρομή της, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες δεν επέτρεπαν την ανάπτυξη των μικροπωλητών καθότι δεν είχε πραγματοποιηθεί η κλήρωση και δεν είχαν δοθεί οι σχετικές άδειες από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου.
- Στις 12:00 μ.μ. της 12ης Μαΐου 2010, η Δημοτική Αστυνομία μαζί με όργανα της Αστυνομίας και την Υπηρεσία Εσόδων του Δήμου Γαλατσίου προσπάθησε να απομακρύνει τους μικροπωλητές από τα σημεία που είχαν αναπτύξει το εμπόρευμά τους. Οι μικροπωλητές ισχυρίστηκαν ότι έχουν  πληρώσει  το αντίτιμο των θέσεων στα συνδικαλιστικά τους όργανα και ως εκ τούτου κατέστη αδύνατη η απομάκρυνσή αυτών λόγω απειλών και προπηλακισμών.
- Κατόπιν στάλθηκε έγγραφο με αριθμ. Πρωτ. 16286/ 12-5-2010 στην Τροχαία στο οποίο αναφερόταν ότι δεν θα λειτουργήσει η εμποροπανήγυρη και ζητείτο η αναστολή των μέτρων της Τροχαίας για την εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας στα σημεία που θα επεκτεινόταν η εμποροπανήγυρη.
- Στάλθηκε έγγραφο στον Εισαγγελέα με αριθμ. Πρωτ. 16280/ 12-5-2010 με το οποίο ο  Δήμαρχος Γαλατσίου ζητούσε την επέμβασή του για την εφαρμογή του νόμου.
- Κατόπιν ο Δήμαρχος Γαλατσίου κατέθεσε μήνυση κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των μικροπωλητών για τις φθορές που προξενήθηκαν στη δημόσια περιουσία καθώς  και για την παρεμπόδιση της δημόσιας κλήρωσης.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Κυριάκος Τσίρος καθιστά ως τους μόνους υπεύθυνους  τους μικροπωλητές για την απώλεια 63.662 ευρώ, εσόδων του Δήμου (278 θέσεις * 229 ευρώ =63.662 ευρώ).Το ανωτέρω ποσό με βάση τη μήνυση και της περαιτέρω ενέργειες θα διεκδικηθεί εξ’ ολοκλήρου από τη Δημοτική Αρχή.
Οι  συγκεκριμένοι τραμπουκισμοί  όπως ο καθείς μπορεί να καταλάβει από τα ανωτέρω  θεωρούνται και είναι κατευθυνόμενοι αν δει κανείς ποιοι απείχαν από τις συγκεκριμένες κληρώσεις και ποιοι κρύβονταν.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από:
http://www.e-grammi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=614:2010-05-12-11-57-45

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris