" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μιχαλολιάκος:Ναι στη μείωση τιμής.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε :
«Θέλω να ευχαριστήσω, ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Γιατί με τον τρόπο τους ενίσχυσαν την πολιτική μας βούληση, για να κάνουμε πράξη την πολιτική μας επιθυμία. Προβληματιστήκαμε πολύ γι αυτό που θα κάνουμε τώρα, φοβηθήκαμε εντός εισαγωγικών μη μας πουν «προεκλογική περίοδος είναι, παροχές κάνετε» και έτσι αφήσαμε παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους να μας το ζητούν.
Να μειωθούν δηλαδή τα τέλη που πληρώνουν οι μικροπωλητές. Ειλικρινά τους ευχαριστώ πολύ όλους τους δημοτικούς συμβούλους και ελπίζω σήμερα ότι θα έχουμε μια σύμπνοια, μια ομοφωνία, γιατί πράγματι οι μικροπωλητές οι νόμιμοι, είναι συμμαχητές της δημοτικής αρχής.

Μαζί τους πετύχαμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο των νονών που ήλεγχε το παζάρι, με τον τρόπο που το ήλεγχε. Η  οικονομική κρίση δεν χτυπάει μόνο τα μεγάλα καταστήματα, χτυπάει και τα μικρά περισσότερο, γι αυτό βλέπουμε σε γειτονιές και στο κέντρο κλειστά μαγαζιά.

Χτυπά και τους μικροπωλητές, γι αυτό και έχει μειωθεί πάρα πολύ ο τζίρος τους, οι εισπράξεις τους, οι πωλήσεις τους. Άρα, και εμείς δεν θα έπρεπε να είμαστε αγκυλωμένοι στα ίδια τέλη που ούτως ή άλλως ήταν υψηλά. Ίσως τα υψηλότερα.


Γι αυτό σήμερα κάνουμε ένα γενναίο βήμα. Προτείνουμε και το έχουμε ελέγξει με τη νομική υπηρεσία –γιατί δεν έπρεπε να κάνουμε κάτι στον αέρα- τη μείωση του τέλους κατά 30%.

Είναι μια γενναία μείωση και ταυτόχρονα δίνουμε και μια εβδομάδα ακόμα παράταση από σήμερα, μέχρι την επόμενη Δευτέρα, να έχουν καταθέσει τα χρήματα για να πάρουν την άδεια, για να μπορούν να είναι όλοι νόμιμοι, όλοι να είμαστε νόμιμοι ώστε το παζάρι μας, να χαρακτηρίσει με τη νομιμότητά του και τη διαφάνειά του, τον Πειραιά.

Είναι τμήμα της κληρονομιάς μας το κυριακάτικο παζάρι. Αυτή είναι η εισήγησή μας. Μείωση κατά 30% και παράταση της δυνατότητας να πληρώσουν μέχρι την προσεχή Δευτέρα. Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να έχουμε την ομοφωνία».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των μικροπωλητών κ. Ιορδάνης Κανονίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είναι πολύ μεγάλη μέρα για τους μικροπωλητές του δημοπρατηρίου.
Είναι η πρώτη φορά σήμερα σε όλη την Ελλάδα, που Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ψηφίζει τέτοια μεγάλη μείωση, στο υπαίθριο εμπόριο. Θα μπορούσαμε και μείς να είμαστε εδώ και να μηδενίζουμε τα πάντα. Δεν μπορούμε όμως να μηδενίσουμε σε καμιά περίπτωση αυτή την απόφαση που θα μείνει ιστορική στα χρονικά και της πόλης και του υπαιθρίου εμπορίου και των νόμων γενικότερα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ κατ’ αρχάς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση, το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους κ. Τουμπέκη και κ. Καρλε, για τις προσπάθειες που έκαναν,  όλους εσάς που μετά από τρεις συνεδριάσεις φτάνουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσα να πω και άλλα πράγματα για τη κοινωνική πολιτική του δήμου σε άλλους συναδέλφους μας. Γι άλλη μια φορά ευχαριστώ. Ασπροπρόσωπους θα βγάλουμε και εσάς  με τη συμπεριφορά μας και την απόδοσή μας στο δημοπρατήριο. Να ξέρετε κάτι ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει γίνει αγώνας επιβίωσης και αυτό είναι η κυριολεξία των πραγμάτων που συμβαίνουν κάθε Κυριακή στην αγορά. Δίνουν αγώνα και το σωματείο και οι εργαζόμενοι κάθε Κυριακή να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον καταναλωτή, ο οποίος δυστυχώς δεν έχει χρήματα να καταναλώσει.
Γι άλλη μια φορά σας  ευχαριστώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris