Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Βόλτα στο πανηγύρι των Φιλιατρών.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη και παρουσία χιλιάδων πιστών ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη,  οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο των Φιλιατρών Άγιο Χαράλαμπο και με κορύφωμα την λιτανεία της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την δοξολογία στην κεντρική πλατεία.

Οι πιστοί που από νωρίς είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό, περίμεναν με υπομονή την είσοδο τους για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα.
Παρόντες στην δοξολογία ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο Βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Γιώργος Μπακούρος, η αναπληρωτής Γραμματέας και Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πούλος, Ανδριονόπουλος, Φλιντίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μπασδάνης και ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, Εκπρόσωποι σωμάτων Ασφαλείας της Μεσσηνίας, όπως ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Παρασκευόπουλος και ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η λιτάνευση της Ιερής εικόνας και Τιμίων Λειψάνων πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά με τα τις 11 το πρωί όπου συνοδεία των Τριών Φιλαρμονικών (Φιλιατρών Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας) και μαθητών όλων των σχολείων της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία Καποδίστρια.
Τη διοργάνωση όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανέλαβε το Συνδικάτο μικροπωλητών Ελλάδας.
ΤΑ FILIATRANEWS ΕΓΡΑΨΑΝ:
Ξεκίνησε από προχθές η εμποροπανήγυρη για τον εορτασμό του πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους.
Παρά την μεγάλη ποικιλία ειδών η κίνηση είναι ακόμη υποτονική καθώς πολλοί κάνουν απλά βόλτα κοιτούν, τσεκάρουν τιμές και στο επόμενο διήμερο αναμένεται η κίνηση να κορυφωθεί, και ο κόσμος να ψωνίσει.
Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και ο καθένας μπορεί να κάνει τα ψώνια του.
Σε μια βόλτα στο παζάρι, είδαμε είδη για το σπίτι, είδη ένδυσης και υπόδησης, μπιζού, αρώματα, κουρτίνες και χίλια άλλα είδη.
Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος Νεκτάριος Ντόλος είπε ότι η εμποροπανήγυρη των Φιλιατρών είναι η πρώτη εμποροπανήγυρη της κάθε χρονιάς και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.
Το φετινό πανηγύρι είναι το όγδοο που οργανώνει το ενιαίο συνδικάτο μικροπωλητών Ελλάδος. Η κρίση έχει χτύπησε και τον κλάδο αυτόν με την πτώση να κυμαίνεται στο 50 με 60%.
Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα επισκεφθεί το πανηγύρι των Φιλιατρών και θα ψωνίσει.

Από την μεριά του ο Γραμματέας του Συνδικάτου Δημήτρης Ψύκος είπε ότι η κίνηση στο παζάρι είναι υποτονική και εξέφρασε την επιθυμία ο κόσμος να επισκεφτεί το πανηγύρι για να μπορέσουν και αυτοί οι άνθρωποι να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Η συνεργασία με τον Δήμο είναι πολύ καλή έχουν δεχτεί στήριξη τα τελευταία 8 χρόνια που κάνουν το παζάρι.
video: