" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Αρχές Σεπτέμβρη το Σχέδιο Νόμου για τις λαϊκές αγορές.

Σχέδιο νόμου ετοιμάζει η κυβέρνηση, με ριζικές αλλαγές στις λαϊκές αγορές.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες κύκλων φίλα προσκείμενοι στο Υπουργείο Ανάπτυξης και με το σύνθημα<<Νόμος και τάξη>> , το σχέδιο νόμου πάει μετά τις εκλογές με κοντινότερη ημερομηνία αρχές Σεπτεμβρίου.

Πιθανολογείται πως, όσοι εκ των εμπόρων λαϊκών αγορών έχουν οφειλές στο ΙΚΑ αυτοί αυτομάτως θα χάνουν και το δικαίωμα αδείας ή επανέκδοσης αυτής.
Επιπροσθέτως οι άδειες θα έχουν 3ετή ισχύ και οι δικαιούχοι εφόσον θα είναι ταμειακά εντάξει θα μπορούν να επεκτείνουν ανά 3ετία την άδειά τους.
Οι άδειες όσων κατέχουν προϊόντα γης και θάλασσας θα είναι 2,50 μ.μήκος, των δε υπολοίπων πωλητών βιομηχανικών ειδών 5μ.μήκος.
Ο χώρος κατάληψης θα γίνεται με δημόσια κλήρωση.
Μια κλήρωση για αυτούς που εμπορεύονται προϊόντα γης και μια χωριστή για αυτούς που εμπορεύονται βιομηχανικά και λοιπά είδη.
Σε ειδικές θέσεις και άνευ κλήρωσης θα τοποθετούνται οι έμποροι νωπών ψαριών.
Όσες εκ των αδειούχων επεκτείνουν παρανόμως το χώρο δικαιοδοσίας τους (γραμμογραφημένες θέσεις) θα πληρώνουν πρόστιμο που θα αγγίζει το ποσό της τάξης των 5.000 ευρώ.
Εάν κάποιος παραβάτης συλληφθεί για δεύτερη φορά, έχοντας διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αυτομάτως χάνεται η άδειά του, η οποία με συνοπτικές διαδικασίες θα μεταφέρεται σε κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο κατόπιν δημόσιας κλήρωσης, ο οποίος θα πληρεί τις διαδικασίες για έκδοση αδείας πωλητή λαϊκών αγορών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris