Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι με... διεθνές άρωμα

Σε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη γιορτή προσκαλούν, την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, μικρούς και μεγάλους τα μέλη του Διεθνούς Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας ( IWOG).

Το φετινό χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 5:30 το απόγευμα. Θα φιλοξενηθεί στο Ingle Hall του Κολεγίου Ανατόλια, στην Πυλαία και η τιμή εισόδου είναι 1 ευρώ.

Σύμφωνα με τις διοργανώτριες, το παζάρι είναι μια υπέροχη γιορτή που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές, σπιτικές λιχουδιές και ποτά, όπως ιρλανδέζικο καφέ, αμερικάνικο εγκ- νογκ, ζεστό και αρωματικό κρασί από διάφορα μέρη του κόσμου. Παράλληλα, θα μπορούν να διαλέξουν τα δώρα τους μέσα από μια ποικιλία χειροποίητων, πρωτότυπων προϊόντων, να βρουν «θησαυρούς» από δεύτερο χέρι- βιβλία, CDs, DVs, κοσμήματα, αξεσουάρ και είδη σπιτιού, σε πολύ ελκυστικές τιμές.

Στις 12 το μεσημέρι θα παρακολουθήσουν την Ομάδα Χορού των μαθητών του Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε Christmas Country χορούς, ενώ στις 2:30 μ.μ. θα ακούσουν εορταστική μουσική και τα κάλαντα από την Πόλα και τον Στέφανο Διαμαντίδη στο κλαρινέτο και τη βιόλα, αντίστοιχα.

Για τους μικρούς επισκέπτες θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράσταση Καραγκιόζη από το «Σκιάς Οναρ» , αφήγηση παραμυθιών από την Action Art, να απασχοληθούν δημιουργικά με ξυλογλυπτική από τη Στέλλα Παπαΐωάννου, χαρτοκοπτική και κατασκευές από το Φιξ in Art, να κερδίσουν δωράκια στο lucky dip ή να διασκεδάσουν με τον κλόουν Τοντορίνο και τον Άγιο Βασίλη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα για τους τυχερούς. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Συλλόγου, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στο πλευρό ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη.