" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης.

Παγοδρόμια, μυρωδιά ζεστού κρασιού με κανέλα, ξύλινα παιχνίδια και πλήθος κόσμου! Οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης -  ένα έθιμο που έχει τις ρίζες τους κάπου στο Μεσαίωνα, είναι πλέον ένας λόγος από μόνος του για να ταξιδέψει κανείς στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα!  Πολλές από αυτές στήνονται ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.

Ιδανικές για να μας βάλουν στο κλίμα, να μας συμπαρασύρουν στο εορταστικό mood των ημερών και να ξυπνήσουν το παιδί, που όλοι κρύβουμε μέσα μας!

Βιέννη: Η Βιέννη, ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος προορισμός, φιλοξενεί κάθε χρόνο πολυάριθμες χριστουγεννιάτικες αγορές. Η πιο εντυπωσιακή από αυτές βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο και προσφέρει, εκτός από τους πολυάριθμους πάγκους με τα δώρα και τα εδέσματα, βόλτες με πόνυ, διαδρομές με το τραινάκι Christkindl Express και άρτια φιλοτεχνημένες σκηνές παραμυθιών.

Βρυξέλλες: Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών φιλοξενείται στην κεντρική Place Sainte Catherine, που τις ημέρες των εορτών είναι εντυπωσιακότερη από ποτέ!  Ξύλινα σπιτάκια, δώρα, γλυκά και τοπικά εδέσματα! Μην παραλείψετε φυσικά να δοκιμάσετε ζεστές παραδοσιακές βάφλες!  Ταυτόχρονα ένα τεράστιο παγοδρόμιο χωρίζει την αγορά στα δύο, σαν ποτάμι. Στην ξακουστή Grande Place τις εντυπώσεις κλέβουν οι σαπουνόφουσκες που χορεύουν παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια γύρω από το γιγάντιο έλατο, πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα projections επάνω στα επιβλητικά κτίρια και χριστουγεννιάτικη μουσική πολλών decibel.

Πράγα: Η ούτως ή άλλως μαγευτική Πλατεία της Παλιάς Πόλης της Πράγας στολίζεται με αμέτρητα φωτάκια και ξύλινα σπιτάκια που βρίσκει κανείς ό,τι μπορεί να φανταστεί: παραδοσιακά ξύλινα παιχνίδια και μαριονέτες μέχρι ζεστά λουκάνικα και το «τυπικό» σχεδόν ζεστό κρασί. Χριστουγεννιάτικες αγορές θα βρείτε σε τρία ακόμη σημεία της Πράγας: την Πλατεία Βεγκεσλάου (Vaclavske Namesti), την Πλατεία Δημοκρατίας (Namesti Republiky) και το Havelske Trziste.

Λονδίνο: Η Christmas Wonderland του Hyde Park, όπως αποκαλείται, είναι η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της αγγλικής πρωτεύουσας.  Εμπνευσμένη προφανώς από τη γερμανική παράδοση, με 50 ξύλινα σπιτάκια και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Ευρώπης (20 x 70 μέτρα, χωρητικότητας 400 skaters την ώρα), τη γιγαντιαία ρόδα που στήνεται ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, το Carousel, το Στοιχειωμένο Σπίτι και άλλα παιχνίδια που θα κρατήσουν σίγουρα απασχολημένους τους μικρούς μας φίλους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris