Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

1ο φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά με πολλές εκδηλώσεις Πηγή: Eρχεται το 1ο φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά .

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων οργανώνουν, το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου, στην πλατεία Κοτζιά από σήμερα 1 έως και τις 20 Νοεμβρίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.

Το Παζάρι τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου συμμετέχουν 120 εκδότες (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, πολιτική, ιστορία, ψυχολογία κ.ά.) διαθέτοντας, χιλιάδες τίτλους βιβλίων, σε πολύ χαμηλές τιμές (με έκπτωση τουλάχιστον 70%).

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κυριακή 3 Νοεμβρίου
11:00 – 12:00
«Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τα μουσικά όργανα της ορχήστρας πνευστών.
12:30 – 13:30
«Ο Καραγκιόζης βιβλιοθηκάριος» Παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο Σωτήρη Χαρίδημου.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου
11:00 – 12:00
12:30 – 13:30
«Οι παροιμίες του Καραγκιόζη» Παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο Σωτήρη Χαρίδημου.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου
12:00 – 13:30
«Η χωρίς αρχή αρχή του κόσμου» Διαδραστική παράσταση από την Ομάδα ΑΝΑΣΣΑ. Μια ποιητική και καλλιτεχνική προσέγγιση σύγχρονων κοσμολογικών απόψεων για τη γέννηση του σύμπαντος. Τα παιδιά παίζουν με τις έννοιες του ρυθμού, του χώρου και του χρόνου και κατασκευάζουν αντικείμενα εμπνευσμένα από την παράσταση.