" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:ο μήνας με τα περισσότερα φεστιβάλ και γιορτές σε όλο τον κόσμο.

Μπήκε επίσημα ο Νοέμβριος, ωστόσο ο πρώτος μήνας του χειμώνα αποτελεί επίσης και μία καλή αφορμή για ταξίδια, αφού είναι ο μήνας με τα περισσότερα φεστιβάλ και γιορτές σε όλο τον κόσμο.

Από την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και τη μέρα των Νεκρών στο Μεξικό μέχρι το εντυπωσιακό φεστιβάλ Ντιβάλι της Ινδίας και τον χορό των Δαιμόνων στο Περού, κάθε χώρα στον κόσμο γιορτάζει το Νοέμβριο με το δικό της φαντασμαγορικό τρόπο, προσελκύοντας αμέτρητους τουρίστες.

Νέα Υόρκη
Μαραθώνιος
Κάθε χρόνο στις 3 Νοεμβρίου διοργανώνεται ο ετήσιος Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, που προσελκύει πλήθος επαγγελματιών αθλητών

Ημέρα των Ευχαριστιών
Στις 28 Νοεμβρίου είναι η μεγάλη παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών. Πρόκειται για μία γιορτή που έχει τις ρίζες της στις πρώτες αγροτικές κοινωνίες των αποίκων και συνδέεται με το μάζεμα της σοδειάς. Με τη γιορτή αυτή απονέμονται ευχαριστίες προς το Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς.

Μαύρη Παρασκευή
Και για όσους λατρεύετε τα ψώνια στις 29 Νοεμβρίου είναι η λεγόμενη Μαύρη Παρασκευή, η οποία ωστόσο, μάλλον χρυσή αποδεικνύεται για τους εμπόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μέρα που σηματοδοτεί την αρχή της εορταστικής περιόδου για τα καταστήματα.

Βερολίνο
Kristallnacht
Η «Νύχτα των Κρυστάλλων» περιγράφει το μαζικό πανεθνικό πογκρόμ στη Γερμανία και στην Αυστρία τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938. Ο στόχος ήταν οι Εβραίοι πολίτες όλης της χώρας και αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος. Στις 9 Νοεμβρίου τα μαγαζιά του Βερολίνου τοποθετούν στις βιτρίνες τους μια διαφανή μεμβράνη για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχουν σπάσει, τιμώντας τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Ινδία
Το Ινδουιστικό φεστιβάλ του Ντιβάλι, είναι μια θεαματική πενταήμερη γιορτή, κατά την οποία οι άνθρωποι φωτίζουν με λάμπες και κεριά τον περίβολο των σπιτιών τους και ανάβουν πυροτεχνήματα που φωτίζουν τη νύχτα.

Μεξικό
Στο Μεξικό από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, γιορτάζεται η Ημέρα των Νεκρών. Η γιορτή σχετίζεται με την γιορτή των Αγίων Πάντων και είναι αφιερωμένοι στα μέλη της οικογένειας που έχουν φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με τη παράδοση, οι εκλιπόντες επιστρέφουν ως πνεύματα στις οικογένειες τους εκείνες τις ημέρες και οι ντόπιοι κατασκευάζουν τεράστιες κούκλες σκελετών και τις ντύνουν με τα ρούχα των αγαπημένων τους εκλιπόντων και ετοιμάζουν τραπέζια με τα αγαπημένα τους φαγητά.

Σκωτία
Στις 30 Νοεμβρίου, είναι η εθνική γιορτή της Σκωτίας, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος είναι ο Προστάτης Αγιος της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris