ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑZΑΡΙΑ ΤΟΥ 2020 & ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 09:00 π.μ. έως 17:00 ΤΗΛ: 210-8547920
" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ θΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΤΟ ΤΗΛ 210- 85 47 920 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΩΡΑ 09:00 π.μ. ΕΩΣ 17:00''

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Γιορτή του Κάστανου και μεταφορά της Εικόνας το Σαββατοκύριακο στα Ανω Δολιανά

Γιορτή του Κάστανου οργανώνεται αυτό το Σάββατο 2/11 και στα Ανω Δολιανά, για 12η χρονιά, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. 
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 3/11 μνήμες και παραδόσεις θα ζωντανέψουν στα Δολιανά με τη μεταφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Ανω στα Κάτω Δολιανά. 
Οι κάτοκοι του χωριού, τηρώντας το έθιμο, θα συνοδέψουν την εικόνα, όπως γινόταν παλιά, όταν η μεταφορά αυτή σήμαινε και τη μετακόμιση ολόκληρου του χωριού τους χειμερινούς μήνες στα πεδινά. 
Η εκκίνηση θα γίνει από τα Ανω Δολιανά, μετά τη δέηση στο ναό του Αγίου Γεωργίου, στις 7.30 πμ και οδοιπορικώς, από Δραγούνι – Κορίτες – Λουλούδι – Ρουνέικα – Προσήλια, η πομπή θα φτάσει περίπου στις 4.30 μμ στα Κάτω Δολιανά, όπου θα τελεστεί Δοξολογία, στο ναό του Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, γίνεται παράκληση τα μικρά παιδιά να συνοδεύονται και ζητείται η προσοχή των συμμετεχόντων σε όλη τη διαδρομή και ειδικά στην επαρχιακή οδό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris