" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

1η Γιορτή Σύκου στο Ίππειος

Πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή, με μεγάλη επιτυχία, η 1η Γιορτή Σύκου στο Ίππειος, που συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος», την Τοπική Κοινότητα Ιππείου και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός άλλων, ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης, διάφοροι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, καθώς και πλήθος κόσμου.Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενα όπως το άπλωμα των σύκων (απλωταριές), το ζεμάτισμα και το πάστωμα των σύκων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκθεση των γλυκών από σύκο, που παρουσίασαν γυναίκες του χωριού.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των διοργανωτών και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και την ιστορική αναδρομή για τη συκοκαλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή, ακολούθησε επιστημονική ημερίδα από ειδικούς ομιλητές γύρω από τη διατροφική αξία του σύκου, την καλλιέργειά του, αλλά και τις προοπτικές αυτού του εξαιρετικού προϊόντος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ουσιαστικό αποτέλεσμα της ημερίδας ήταν η απόφαση να πραγματοποιηθεί σύσκεψη εντός της εβδομάδας, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, με θέμα τη συνεργασία τοπικών φορέων και ιδιωτικού τομέα για τη συστηματική καλλιέργεια, επεξεργασία, τυποποίηση, αλλά και εμπορία του σύκου στη Λέσβο.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τις γυναίκες του χωριού που παρασκεύασαν τα γλυκά με βάση το σύκο, τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, καθώς και τον τουριστικό πράκτορα Γιάννη Σαμιώτη, για την ευγενική προσφορά του λεωφορείου που μετέφερε επισκέπτες από την πόλη της Μυτιλήνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris