" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ανάσα περιμένει η ΕΣΕΕ


«Ας ελπίσουμε ότι μετά τη χθεσινή συμφωνία για το χρέος και τις δόσεις, θα δοθεί σύντομα βαθιά ανάσα ρευστότητας στην αγορά και θα στραφούμε πλέον όλοι στην προσπάθεια ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας», σχολίασε.ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, αναφορικά με την εκταμίευση των 34,4 δισ. ευρώ.
Ο κ. Κορκίδης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα τελικά κατάφερε να ενώσει τη διχασμένη οικονομικά Ευρώπη και να γεφυρώσει τις αντίθετες απόψεις της Γερμανίας και του ΔΝΤ. Η συνολική συμφωνία του Eurogroup ούτε απλή είναι, ούτε εύκολη, αντιθέτως απαιτεί συγκεκριμένες και συντονισμένες ενέργειες μέσα σε 15 ημέρες, για να μας δοθούν επιτέλους τα 34,4 δισ. ευρώ, στις 13 Δεκεμβρίου, σε ρευστό και εγγυήσεις.

Η επαναγορά των 20 τίτλων ελληνικών ομολόγων ονομαστικής αξίας 63 δισ.(ευρώ) από τους εταίρους μας μέσω του EFSF με περίπου 16 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με τη μείωση και την αναβολή καταβολής τόκων αλλά και της επέκτασης αποπληρωμής των διμερών δανείων, μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος κατά 40 δισ. ευρώ και να το καταστήσει βιώσιμο", επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
metrogreece.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris