" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Μία σαλάτα όση και το μήκος του χωριού στην Αγία Βαρβάρα


Ένα ολόκληρο χωριό έμεινε ξάγρυπνο χθες τη νύχτα, ετοιμάζοντας τα ... κατακτήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό της μεγαλύτερης σαλάτας του κόσμου. Οι γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας που συμμετείχαν καθολικά στην προσπάθεια του χωριού να εξασφαλίσει περίοπτη θέση στο βιβλίο Γκίνες
έκοψαν τρεις τόνους λάχανο, ενώ οι άντρες σχεδίασαν το αποψινό παραδοσιακό γλέντι που θα συνοδέψει την εκδήλωση.
Το φιλόδοξο εγχείρημα της τεράστιας λαχανοσαλάτας που στόχο έχει να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ και να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες παίρνει σάρκα και οστά. Για τη σαλάτα θα χρησιμοποιηθούν ντόπια φυσικά προϊόντα και θα έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα όσο δηλαδή και το μήκος του χωριού. Η ιδέα άρχισε να συζητιέται πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν κάτοικοι αναζητούσαν κάποιο τρόπο ώστε να αναδείξουν τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του χωριού της Αγίας Βαρβάρας.
Αυτά δηλαδή της γεωγραφικής θέσης του χωριού (Κέντρο της Κρήτης), του μήκους του χωριού, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό του και τρίτο χαρακτηριστικό, τα ντόπια παράγωγα προϊόντα με κύριο, το ντόπιο Αγιοβαρβαρίτικο λάχανο. Η ιδέα της επίτευξης του Ρεκόρ θα πετύχει σίγουρα το στόχο ανάδειξης των παραπάνω χαρακτηριστικών, αλλά συγχρόνως θα βοηθήσει πολύ και στο βασικό στόχο που έχει θέσει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος για την ενδυνάμωση της ομαδικότητας ανάμεσα στους κατοίκους.

prismanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris