" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

2η γιορτή Ελιάς & Λαδιού στην Ερμιονίδα


Στην προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του ο Δήμος Ερμιονίδας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την Γιορτή Ελιάς & Ελαιόλαδου καθιερώνοντας τον καινούργιο θεσμό.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κρανίδι στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012 με σκοπό την επαφή και αναβίωση της πλούσιας αγροτικής παράδοσης που διαθέτει η Ερμιονίδα, την ανάδειξη μνημείων που σχετίζονται με την ελιά, την αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελιάς στην ιστορία και στην οικονομία της περιοχής και βέβαια την προώθηση του τοπικού ελαιολάδου του Δήμου Ερμιονίδας.
Το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο με την ονομασία ΠΟΠ (1996) Κρανιδίου Αργολίδος, παράγεται από τις ντόπιες ποικιλίες ελιάς Μανάκι και Κορωνέϊκη και φημίζεται για το χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα του, την γλυκόπικρη γεύση και τον τρόπο επεξεργασίας του (σε φυγόκεντρα ελαιοτριβεία).
Στο πλαίσιο της Γιορτής Ελιάς & Ελαιόλαδου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα «Το μέλλον της καλλιέργειας, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της Ελληνικής Ελαιοκομίας» (3/11), ενώ στις 4/11 το εορταστικό κομμάτι περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις και ποικιλία τοπικών εδεσμάτων με βάση το ελαιόλαδο της Ερμιονίδας. Καλή ιδέα ακόμη και για μια αυθημερόν εκδρομή όπου θα γευτείτε τα τοπικά προϊόντα και θα απολαύσετε τις ομορφιές της Ερμιονίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris