" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κραυγή απελπισίας από 33 στη Ξάνθη!

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας πλανόδιοι μικροπωλητές της Ξάνθης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κου Φώτη Καραλίδη, ζητώντας τη στήριξή του στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

33 πλανόδιοι μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης βρίσκονται ένα βήμα πριν χάσουν τις άδειες τους, τις οποίες δεν μπόρεσαν να θεωρήσουν καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να λάβουν φορολογική ενημερότητα από τη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης λόγω συσσωρευμένων οφειλών.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, στη συζήτηση σε έντονο τόνο που είχαν με τον κ. Καραλίδη, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτά που τους έχουν φέρει σήμερα σε αυτή τη θέση και ζητούν από την Περιφέρεια και τις αρμόδιες υπηρεσίες να δείξουν επιείκεια.

Το ζήτημα της οριστικής ανάκλησης των 33 αδειών συζητείται την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οι πλανόδιοι μικροπωλητές ζήτησαν από τον κ. Καραλίδη να εισηγηθεί σιωπηρή παράταση για τρεις μήνες, ώστε να μπορέσουν μέσα στο διάστημα που μεσολαβεί, και κατά τη διάρκεια κυρίως των εορτών των Χριστουγέννων, να μαζέψουν τα χρήματα ώστε να τακτοποιηθούν φορολογικά και να προχωρήσουν στην αναθεώρηση των αδειών τους.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι τόνοι ανέβηκαν με τους πλανόδιους να αναφέρουν μεταξύ άλλων πως θα απευθυνθούν ακόμη και σε τοκογλύφους ώστε να βρουν τα απαραίτητα χρήματα για να μην χάσουν τις άδειες τους. «Δεν είναι μόνο 33 άδειες, αλλά είναι περίπου 200 άτομα που τρώνε ψωμί από αυτές τις άδειες γιατί μιλάμε για οικογένειες που ζούνε αποκλειστικά από αυτό» ανέφερε ένας εκ των μικροπωλητών, απευθυνόμενος στον κ. Καραλίδη που έκανε λόγο για “μειοψηφία”.

Μετά από αρκετή ώρα συζήτησης σε τεταμένο κλίμα αποφασίστηκε από πλευράς των μικροπωλητών να καταθέσουν εγγράφως τα αιτήματά τους ώστε αυτά να διαβιβαστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ από τον κ. Καραλίδη, ωστόσο οι μικροπωλητές στο σύνολό τους δεν φάνηκαν ικανοποιημένοι από την έκβαση της συζήτησης καθώς απαίτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης να δεσμευτεί για δραστικές παρεμβάσεις από πλευράς του ώστε να δοθεί η χρονική παράταση που ζητούν. Παράλληλα αποφασίστηκε οι μικροπωλητές να δώσουν το παρών και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη ζητώντας να παρθεί μια συλλογική απόφαση για όλες τις Π.Ε. της ΑΜΘ που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!!!
www.thrakitoday.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris