" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

O Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμο Θεσσαλονίκης Διεύθυνση Παιδικών Βιβλιοθηκών διοργανώνουν ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων για τα παιδιά.


O Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμο Θεσσαλονίκης Διεύθυνση Παιδικών Βιβλιοθηκών διοργανώνουν ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων για τα παιδιά με αφορμή την 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, από 28 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2012.

Το πανόραμα εκδηλώσεων του Δεκαημέρου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έτους εορτασμού

«Θεσσαλονίκη 2012 – 100 χρόνια από την Απελευθέρωση», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού.

Το δεκαήμερο περιλαμβάνει λογοτεχνικές εκδηλώσεις, θεατρική παράσταση, κινηματογραφική προβολή, έκθεση παιδικού βιβλίου, εικαστικών, αφήγηση παραμυθιών, παράσταση καραγκιόζη, και όπως κάθε χρόνο τη μεγάλη γιορτή για τα παιδιά όλης της πόλης με τραγούδι, χορό, χάπενινγκ και δώρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 28 Μαρτίου έως 6 Απριλίου

Έκθεση παιδικού βιβλίου
Έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Η Θεμέλη διώχνει το νέφος», με έργα των παιδιών από τα εργαστήρια ζωγραφικής των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά βασισμένα στο παραμύθι του Χρήστου Μπουλιώτη φτιάχνουν στα πλαίσια των ημερών βιβλιοθηκών, τη δική τους πόλη με την καθοδήγηση της ζωγράφου Φένιας  Φιλίππου.
Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά από τις 10.30π.μ. έως 14.30 μ.μ. εκτός Σαββατοκύριακου στον εκθεσιακό χώρο του Παραδοσιακού κτιρίου Θεοφίλου 13, Άνω Πόλη.
Τετάρτη 28 Μαρτίου
Εκδήλωση με θέμα: «Βιβλίο και Παιδί – Φιλαναγνωσία» – Πολυχώρος  Βιβλιοπωλείου  Μαλλιάρης – Παιδεία, (Δημ. Γούναρη 39, Καμάρα), στις 6.30 μ.μ.., σε συνεργασία με  το Δημοτικό του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει:

Ομάδα μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει 4 βιβλία, αναφέροντας δικά τους σχόλια και κριτική. Πρόκειται για  τα βιβλία: «Σάρλοτ η Αραχνούλα», του Ελγουιν Μπρουκς Ουαιτ, εκδόσεις Ψυχογιός. «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της», της Άλκης Ζέη, εκδόσεις Μεταίχμιο   «Ο Πρίγκιπας των Νεφών», του Κριστόφ  Γκαλαφάρ, εκδόσεις Καλέντη «Η τάξη του ΄97», του Αντώνη Δελώνη, εκδόσεις Άγκυρα
Επίσης οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έκαναν με τη χρήση ερωτηματολογίου σε όλους τους μαθητές του δημοτικού. Η έρευνα αφορά τη σχέση, τη στάση και τις προτιμήσεις των μαθητών απέναντι στο βιβλίο.
Αναπτύσσουν το θέμα «Βιβλίο και Παιδί – Φιλαναγνωσία» οι: Γιάννης Τζανής, λογοτέχνης – φιλόλογος Άννα Χατζημανώλη, συγγραφέας – εκδότρια Νικόλαος Αρναούτης, συγγραφέας – εκπαιδευτικός
Θα ακολουθήσει συζήτηση με  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 30 Μαρτίου
Λογοτεχνική εκδήλωση  με την  συγγραφέα Μαρίνα Κούτρα, που θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Γραμματομαχίες», στην παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3), στις 18.00

Κυριακή 1 Απριλίου

Θεατρική Παράσταση για παιδιά, με το έργο «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» σε σκηνοθεσία Παντελή Καραγιάννη, στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ( Βας. Όλγας 35), στις 12μ.μ. Η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν  ενώ οι ενήλικες συνοδοί θα πληρώνουν 5,00 ευρώ (το μισό αντίτιμο του κανονικού εισιτηρίου). Δηλώσεις συμμετοχής 2310832060 2310832060. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Παιδικός σταθμός ΚΟΠΕΡΤΙ στις 17.30
Παιχνίδια με το φώς και τις σκιές απεικόνισης παραμυθιών
Παράσταση Καραγκιόζη: «ο Καραγκιόζης Συγγραφέας» ( ΚΟΠΕΡΤΙ: 28ης Οκτωβρίου 15 με Β. Όλγας γωνία, τηλ. 2310866123 2310866123), Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Δευτέρα 2 Απριλίου

Ιστορική αναδρομή στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού, με την συγγραφέα Άντα Φωτοπούλου, στις 10.00 π.μ  στην Πρότυπη σχολική Βιβλιοθήκη  του Δήμου  Θεσσαλονίκης  (Κασσάνδρου 17-19).
Μεγάλη Γιορτή για τα παιδι : στον αύλιο χώρο του παραδοσιακού κτιρίου στη Θεοφίλου 13, Άνω Πόλη, στις 11.00 π.μ Η γιορτή περιλαμβάνει:
Ανάγνωση Μηνύματος επ΄ ευκαιρία της  2ας  Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Φέτος το έστειλε η χώρα του Μεξικού για όλα τα παιδιά της γης.
Συμμετοχή σχολείων από τη Θεσσαλονίκη και της ευρύτερης περιοχής
Οι Μαθητικές Χορωδίες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης και του Δημοτικού Σχολείου της Αδάμαντιου Σχολής  Θεσσαλονίκης, θα τραγουδήσουν
Ξυλοπόδαροι- ζογκλέρ, θα διασκεδάσουν τα παιδιά.
Επίσης στο δεκαήμερο εκδηλώσεων εντάσσεται η εκδήλωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει:

Αναφορά στο έργο και τη ζωή του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν
Αφήγηση παραμυθιού « Η βοσκοπούλα και ο καπνοκαθαριστής» με την ηθοποιό Άννα Ηλιάδου, συνοδεία φλάουτου από τον μουσικό Νίκο Τσονούλη
Προβολή  της εικονογράφησης. Συμμετέχουν μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης.
Διαγωνισμός συγγραφής μυθιστορήματος με τη μέθοδο της αφηγηματικής σκυταλοδρομίας και παρουσίαση του έργου τους στις 2 Απριλίου. Συμμετέχουν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης.
Κυριακή 8 Απριλίου

Προβολή της ταινίας «Όνειρο Θερινής Νύχτας», Goya 2006 – Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων στον Κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10), στις 11.30 π.μ. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Είσοδος ελεύθερη
To Δεκαήμερο  εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο  Πολιτισμού  και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού.

Προσκλήσεις για το ΚΟΠΕΡΤΙ, ΑΘΗΝΑΙΟΝ, ΟΛΥΜΠΙΟΝ μπορείτε να προμηθευτείτε από όλες τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη και τα γραφεία του  Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (Θεοφίλου 13, τηλ. 2310286377  2310286377    10.30-14.30)

Πηγή :http://www.ipolistonkosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris