" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΠΑΙΑΝΙΑ: Ο τόπος που θα μας φιλοξενήσει!!


28/04-02/05
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Σάββατο 28βΑΠΡΙΛΙΟΥ έως & Τετάρτη 02 ΜΑΪΟΥ
(5νθήμερο)
ΠΑΙΑΝΙΑ(ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ)
πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων












ΠΑΙΑΝΙΑ:
Ο τόπος που θα μας φιλοξενήσει
Λίγα λόγια:

Η σημερινή Παιανία αποτελεί δήμο των Μεσογείων της Ανατολικής Αττικής. Είναι κτισμένη στους ανατολικούς πρόποδες του Υμηττού και ορίζεται από επτά λόφους. Απέχει από την Αθήνα οδικώς 17χλμ., ενώ λίγα χιλιόμετρα τη χωρίζουν από τις παραλίες του Ευβοϊκού και του Σαρωνικού. Το έδαφός της είναι σχετικά άνυδρο και ελαφρά επικλινές και το κλίμα της ξηρό και μεσογειακό.

Ο πληθυσμός της υπερβαίνει τους 20.000 κατοίκους, ενώ οι κατοικίες καταλαμβάνουν την έκταση στην οποία κατά την αρχαιότητα μαρτυρείται η ύπαρξη δύο μεγάλων δήμων, της Επάνω και της Κάτω Παιανίας. Οι κάτοικοι, φιλήσυχοι και φιλοπρόοδοι, ασχολούνται κυρίως με την αμπελουργία και την ελαιοκομία αλλά και με την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, τη δενδροκομία και την κηπευτική. Οι σύγχρονοι νέοι υπηρετούν τις παραπάνω εργασίες, χωρίς ωστόσο να αποτελούν μειονότητα εκείνοι που σπουδάζουν. Η εγγύτητα της περιοχής στην Αθήνα, η συχνή επαφή με αυτήν και η παρουσία εκριζωμένων πληθυσμών - προερχομένων από τη Μ. Ασία, την Ήπειρο και τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά - επέφεραν γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και ευνόητες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Την πόλη επισκέπτονται πολλοί που επιθυμούν να αποφύγουν τα μειονεκτήματα της πρωτεύουσας αλλά και να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της περιοχής (Σπήλαιο 'Κουτούκι' Παιανίας, Βυζαντινοί ναοί, Μουσείο Βορρέ, Λαογραφικό Μουσείο τού Λυκείου Ελληνίδων Παιανίας, βυζαντινοί και σύγχρονοι ναοί τοιχογραφημένοι από γνωστούς αγιογράφους). Οι επισκέπτες έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να διασκεδάσουν στις φιλόξενες ταβέρνες που βρίσκονται διάσπαρτες σε ελαιώνες και πευκοδάση.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris