" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Επιστρέφει το παζάρι του Βόλου.


Μετά από ένα χρόνο αναστολής της λειτουργίας του το παζάρι θα ανοίξει φέτος το καλοκαίρι τις πύλες του στο Βόλο

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου το Σχέδιο της Κανονιστικής Απόφασης σχετικά με την οργάνωση, τις προϋποθέσεις λειτουργίας και τον καθορισμό των όρων διακήρυξης για τη διάθεση και κατακύρωση των χώρων εκμίσθωσης της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Βόλου.

Μία εμποροπανήγυρη η οποία πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι υπεύθυνοι των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη για την αρτιότητα των ξύλινων κατασκευών, καθώς και της εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού τους.

Λόγω των παραπάνω προβλημάτων και λόγω της έλλειψης κανονιστικής απόφασης που θα ρυθμίζει σε ενιαία βάση τα προβλήματα λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, ο Δήμος αποφάσισε πέρυσι να αναβάλει την ετήσια εμποροπανήγυρη που γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή του Κάκαβου στη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας.

Στο Σχέδιο σημειώνεται ότι η διάρκεια της εμποροπανήγυρης ορίζεται για επτά μέρες και συγκεκριμένα από 6 έως 13 Αυγούστου. Οι προς χρήση χώροι της εμποροπανήγυρης θα αποτυπωθούν, όπως τονίζεται, στο Σχέδιο της Κανονιστικής Απόφασης σε τοπογραφικό διάγραμμα που συνέταξε ο πρώην Δήμος Αισωνίας και το οποίο θα αναρτηθεί έγκαιρα στο Δημαρχείο του Βόλου.

Οι σχετικές άδειες για την κατακύρωση των χώρων που παραχωρούνται προς εκμίσθωση χορηγούνται ύστερα από δημόσια κλήρωση μεταξύ των ενδιαφερομένων από το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του και είναι προσωποπαγείς. Δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η των αδειών αυτών από οποιονδήποτε τρίτο, εκτός από τη σύζυγο και τα τέκνα των κατόχων των αδειών.

Για τη συμμετοχή τους στην εμποροπανήγυρη εκδίδεται σχετική άδεια από το Δήμαρχο, η οποία χορηγείται ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:- σε επαγγελματίες εμπόρους που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές(υπαίθριοι πωλητές)- σε κατόχους άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές- σε κατόχους άδειας πωλητή λαϊκών αγορών που λειτουργούν εκτός των περιφερειών Αττικής και Θεσσαλονίκης- σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαίθριου (στάσιμου πλανόδιου) εμπορίου- σε λοιπούς εμπόρους- σε κατόχους άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.Στο Άρθρο 6 του Σχεδίου σημειώνεται ότι το τέλος χρήσης του κάθε χώρου θα ορίζεται από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου ανά έτος για κάθε χώρο.

Σε ότι αφορά τον καθορισμό των επιτρεπόμενων χώρων επιτρέπεται στην εμποροπανήγυρη να λάβουν μέρος μόνον τρεις καντίνες των οποίων οι ιδιοκτήτες θα έχουν νόμιμη άδεια, μόνοι τρεις αδειούχοι - πωλητές λουκουμάδων, μόνον δύο αδειούχοι κυλικείων (κατέχοντες τη σχετική άδεια εμπορικής δραστηριότητας), μόνον πέντε αδειούχοι - πωλητές χαλβάδων, μόνον ένας αδειούχος πωλητών ξηρών καρπών, μόνον ένας αδειούχος εστιατορίου και έξι άδειες - θέσεις σε μικροπωλητές για την πώληση παραδοσιακών ειδών στις εισόδους της εμποροπανήγυρης. Ως παραδοσιακά είδη θεωρούνται το καλαμπόκι, το κάστανο, τα τυποποιημένα μαντολάτο και παστέλι και το «μαλλί της γριάς».

Η διάθεση των χώρων για τις υπόλοιπες δραστηριότητες θα γίνει, όπως τονίζεται, με πρόχειρες προφορικές πλειοδοτικές δημοπρασίες αντίστοιχα ή με απευθείας αναθέσεις, εφόσον οι δημοπρασίες αποβούν άκαρπες. Ο καθορισμός των όρων διακήρυξης για τις δημοπρασίες τη εμποροπανήγυρης, καθώς και το ποσό της κατώτερης τιμής πρώτης προσφοράς θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή για το χώρο που χρησιμοποιείται από το Λούνα Παρκ, για τη συντήρηση - καθαριότητα και εκμετάλλευση τουαλετών και ντους στους χώρους της εμποροπανήγυρης και για το χώρο που χρησιμοποιείται για τα οβελιστήρια (ψησταριές).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris