" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Δύο νέες υπαίθριες αγορές στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Πρότυπη αγορά βιολογικών προϊόντων και αγορά παλιών αντικειμένων πρόκειται να λειτουργήσουν στο δήμο Θεσσαλονίκης μετά από ομόφωνες αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σε πρόταση του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Ανδρέα Κουράκη.

Η υλοποίηση των εν λόγω προτάσεων έγινε στα πλαίσια των αιτημάτων τόσο της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, όσο και του Σωματείου Παλαιοπωλών-Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης για την ίδρυση και λειτουργία υπαίθριων αγορών προκειμένου να προωθήσουν τα είδη τους σε περιοχή που θα ορίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Οι δύο αγορές θα λειτουργήσουν στο χώρο του «Πεδίου του Άρεως» στη Λεωφόρο Στρατού, με τους παλαιοπώλες και τους βιοκαλλιεργητές να δεσμεύονται ότι θα αναλάβουν και τη φύλαξη του χώρου με τη βοήθεια εταιρείας σεκιούριτι, αλλά και την καθαριότητα του χώρου, όπου θα πωλούν τα προϊόντα τους σε καλαίσθητους πάγκους μία φορά το μήνα.
«Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και προσπαθούμε χωρίς να διαταράξουμε την εικόνα της πόλης να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα τους. Από την άλλη μεριά ικανοποιούμε μια χρόνια ανάγκη των πολιτών του κέντρου της Θεσσαλονίκης για πρόσβαση σε αγορές ειδικού ενδιαφέροντος που έλειπαν από τον Δήμο, ενώ επιπλέον επιχειρούμε να διαμορφώσουμε μια νέα εικόνα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχη με εκείνη ευρωπαϊκών πόλεων απ' όπου δεν λείπουν αγορές αντίκας και φρέσκων βιολογικών προϊόντων» δήλωσε ο Ανδρέας Κουράκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris