" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Athens Photo Festival 2011

Από 2 έως 15 Νοεμβρίου θα διαρκέσει το Athens Photo Festival

To Athens Photo Festival 2011, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, συγκαταλέγεται ως ένα από τα σημαντικότερα και ταυτόχρονα ένα από τα πέντε παλαιότερα φεστιβάλ στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης καλύπτει ένα διευρυμένο φάσμα δράσεων με κριτήριο την ποιότητα και την ποικιλομορφία.

Το κεντρικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) από τις 2 έως τις 15 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει ένα σύνολο εκθέσεων, video projects και δράσεων -πρόγραμμα προβολών, τις Νύχτες Φωτογραφίας, φωτογραφικό μαραθώνιο στο κέντρο της Αθήνας, εκπαιδευτικά προγράμματα- και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων.

Η φετινή θεματική αποτελεί το χώρο όπου η τέχνη και η πραγματικότητα υπόκεινται σε αμοιβαίο έλεγχο, μια πραγματικότητα που απλά ερμηνευτικά μοντέλα δεν είναι πλέον ικανά να περιγράψουν. Η προβληματική αυτή, ενσωματώνει προσωπικές, τοπικές και οικουμενικές ανησυχίες αντικατοπτρίζοντας μέσα από διαφορετικές χρήσεις του μέσου και πρακτικές, εκφάνσεις τoυ σημερινού κόσμου, σε μια μεταβλητή διαβάθμιση μεταξύ πραγματικού και κατασκευασμένης φωτογραφικής εικονοπλασίας.

Το Athens Photo Festival 2011, διοργανώνεται από το Ελληνικό κέντρο Φωτογραφίας με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Athens Every Week» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η εβδομάδα 31 έως 6 Νοεμβρίου υπό το τίτλο «Athens Photo Festival Week» είναι αφιερωμένη στο Athens Photo Festival 2011.

Διαχρονική επιδίωξη της διοργάνωσης είναι να αποτελεί μια διαρκή πλατφόρμα παρουσίασης της καλλιτεχνικής παραγωγής από το χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών και η προώθησή της στο διεθνή χώρο, με την ταυτόχρονη παρουσίαση των σύγχρονων διεθνών τάσεων. Παράλληλα, στοχεύει να λειτουργεί ως ευκαιρία ευρείας συσπείρωσης και συνεργασίας πολιτιστικών φορέων και θεσμών από διαφορετικές χώρες, με σκοπό τις περαιτέρω καλλιτεχνικές συνέργειες και ανταλλαγές.

Πηγή: culturenow

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris