" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πιάσε το αβγό και κούρεψέ το



Εφημερίδα ΄΄Ελευθερία΄΄

Σε κατάσταση ομηρίας
από ομάδες μικροπωλη-
τών βρίσκεται ο Δήμος Κα-
λαμάτας, καθώς για δεύτε-
ρη χρονιά η υπόθεση του
πανηγυριού ταλαιπωρεί
την πόλη και το Δημοτικό
Συμβούλιο. Τα όσα συνέ-
βησαν προχθές έχουν προ-
καλέσει έντονες αντιδρά-
σεις και προβληματισμούς.
Ετσι πολλαπλασιάζονται οι
υποστηρικτές της άποψης
πως η εμποροπανήγυρη η
οποία ξεκίνησε μετά τις
έκτακτες συνθήκες που δη-
μιουργήθηκαν μετά τους
σεισμούς, θα πρέπει να κα-
ταργηθεί οριστικά. Υπερ
μιας τέτοιας προοπτικής
έχουν τοποθετηθεί το Επι-
μελητήριο Μεσσηνίας, φο-
ρείς των επαγγελματιών,
αλλά και πολλοί δημοτικοί
παράγοντες. Ενδεικτικό της
κατάστασης που έχει δημι-
ουργηθεί είναι το γεγονός
ότι προχθές προπηλακί-
στηκαν και λοιδορήθηκαν
δημοτικοί παράγοντες από
τους συγκεντρωμένους μι-
κροπωλητές, ενώ το Δημο-
τικό Συμβούλιο υποχρεώ-
θηκε να μειώσει τις τιμές
που είχε καθορίσει για την
ενοικίαση των χώρων.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
To Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων πωλητών Ελλάδος ως δευτεροβάθμιος Συνδικαλιστικός Φορέας στο χώρο του υπαιθρίου εμπορίου, διαμαρτύρεται έντονα με αφορμή το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας ΄΄Ελευθερία΄΄ με τίλτο΄΄Διέξοδο η κατάργηση της Εμποροπανήγυρης΄΄, το οποίο μεταξύ πολλών ασαφειών αναφέρει για ομάδες, ομηρίες, προπηλακισμούς κ.τ.λ. Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας ενημερώνουμε ότι ποτέ κανείς εκ των δημοτικών συμβούλων δεν προπηλακίστηκε, δεν υπάρχει καμία ομάδα μικροπωλητών και άπαντες οι συνάδελφοι, αυθορμήτως διαμαρτυρήθηκαν για τα τεκταινόμενα στο Δήμο σχετικά με το πανηγύρι της Υπαπαντής, μιας και δεν τηρήθηκε ούτε στο ελάχιστο η νόμιμη οδός διευθέτησης των θέσεων εργασίας μας. Εφόσον ομιλούν οι διοικούντες του Δήμου Καλαμάτας για νομιμότητα, γιατί κρύβονταν στα υπόγεια του δημαρχιακού μεγάρου να μοιράσουν τις θέσεις, εμποδίζοντας με τη βοήθεια ισχυρής αστυνομικής δύναμης την εκπροσώπηση των συναδέλφων μας σε αυτή που ο Νόμος την αποκαλεί ΄΄δημόσια κλήρωση΄΄; Και εάν εμείς που όπως μας αποκαλεί ο αρθρογράφος της εφημερίδας είμαστε καλοί στο να τους πιάνουμε ΄΄όμηρους΄΄ διερωτόμαστε μήπως και τους ζητήσαμε λύτρα, για την απελευθέρωσή τους.
Ή μήπως λόγω της ομηρίας υποχρεώσαμε σύμφωνα με τα γραφόμενα του άρθρου  να μειώσει το Δημοτικό Συμβούλιο τις τιμές;
Εάν αγαπητοί αρθρογράφοι η έντονη και έννομη διαμαρτυρία για τα δίκαια των αιτημάτων μας, μεταφράζεται με βαριές κατηγορίες εκ μέρους σας, πρέπον θα ήταν να γνωρίζετε ότι ως υγιής και νόμιμος  δευτεροβάθμιος Φορέας δίνουμε παρόν σε όλη την Επικράτεια πιστοί πάντα στο Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού κράτους.
Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από ταμπέλες και έντυπα, αλλά δίνουμε την μάχη επιβίωσης από τον πιο δύσκολο στίβο, αυτό του πεζοδρομίου και είμαστε υπερήφανοι και εμείς και τα παιδιά μας.
Και εάν για την εφημερίδα σας είναι προσβλητικό το θέαμα που δημιουργήθηκε την Πέμπτη 21/01 στο Δήμο Καλαμάτας, άλλο τόσο και χειρότερα προσβλητικό είναι για εμάς όταν μέλη της 5κομματικής Δημαρχιακής επιτροπής(με εξαίρεση τον κ. Πολίτη) οι οποίοι είχαν οριστεί για την διευθέτηση των θέσεων εργασίας μας, να μας ειρωνεύονται και μας θεωρούν αγράμματους και παρείσακτους.
Το μόνο βέβαιον είναι ποτέ κανένα από τα μέλη μας, με πανεπιστημιακή μόρφωση(και είναι πολλοί αυτοί), δεν κατασκευάζει πέργκολες να τραυματίζουν αθώους ανθρώπους.
Για την σαφή ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, σας πληροφορούμε:
Α) Δεν υπήρξε καμία επιθυμία του Συνδικάτου μας, για να διαχειριστεί το πανηγύρι όπως αυτό επιθυμεί
Β).Ποτέ κανένας Δήμος ανά την Επικράτεια δεν ζητάει 480 ευρώ τα 4μέτρα για 2ήμερο πανηγύρι, για να μαζέψει 95.000 ευρώ σύνολο από τις θέσεις του πανηγυριού, για να καλύψει μέρος των εσόδων από την έλευση του Πατριάρχη στην πόλη του
Γ).Ποτέ καμία εφημερίδα δεν έθεσε ως θέμα την κατάργηση κάποιου πανηγυριού, γιατί όλοι είναι σύμμαχοι της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων ,μιας και όπως γνωρίζετε τα πανηγύρια αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε τόπου     
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
Γραφείο Γραμματείας Συνδικάτου Μικροπωλητών
Αριθμ. Πρωτ. Εξερχ. 13/28-01-2010




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris