" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η Επανάσταση ξεκίνησε από την Καλαμάτα

Γιώργο βάλτους όλους φυλακή....
Επανάσταση από όλους τους συναδέλφους μας χτες κατά της κλήρωσης-ντροπής των θέσεων εργασίας μας και κατά των υπέρογκων τιμών που μας επιβάλλουν.
Δεν πουλάμε ναρκωτικά κύριοι.
Στο κράτος δικαίου δεν κυριαρχεί το αστυνομικό κράτος.
Καταργήστε τις κληρώσεις ντροπής για να μην θρηνήσουμε θύματα!!
Η Επανάσταση των μικροπωλητών ξεκίνησε από την Καλαμάτα.
Βάλτε μας όλους φυλακή, γιατί διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία.

 
 
 

Αναδημοσίευση από την σημερινή έκδοση της εφημερίδας ΄΄ΘΑΡΡΟΣ΄΄ Μεσσηνίας
Δημαρχείο
Εάλω από μικροπωλητές

Το οργισμένο μήνυμα κατά της διαδικασίας που είχε επιλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για την κλήρωση των θέσεων μεταξύ των μικροπωλητών για τη συμμετοχή τους στην εμποροπανήγυρη της Υπαπαντής είχε σταλεί από την προηγούμενη εβδομάδα στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά δεν εκτιμήθηκε όπως θα έπρεπε.
Έτσι,  χθες το απόγευμα, όταν προσπάθησε και πάλι η επιτροπή να συνεδριάσει προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, έγινε το… έλα να δεις στο Δημαρχείο από την πλειοψηφία των μικροπωλητών. Το… κτήριο εάλω από αυτούς που αντιδρούσαν, με αποτέλεσμα οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν να μην τιμούν κανέναν από τους πρωταγωνιστές.
Δημοτικοί σύμβουλοι προπηλακίστηκαν φραστικά, γραφεία κατελήφθησαν, ενώ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για αργότερα προκειμένου να επικυρώσει τη διαδικασία της κλήρωσης, δεν έγινε ποτέ. Μάταια η αστυνομική δύναμη που βρέθηκε εκεί από το απόγευμα προσπαθούσε να τηρήσει κάποια στοιχειώδη τάξη. Όταν, δε αποφασίστηκε, κάποια στιγμή, παρά τις διαμαρτυρίες, η επιτροπή να ολοκληρώσει την κλήρωση των θέσεων, η αγανάκτηση από την πλευρά των μικροπωλητών έπιασε… κόκκινο.
Θέση τους ήταν ότι, πρώτον, ο Δήμος έχει επιβάλει εξοντωτικές τιμές για την ενοικίαση μιας θέσης στο πανηγύρι και, δεύτερον, ότι η όλη διαδικασία της κλήρωσης είναι παράνομη. Η έκρυθμη κατάσταση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.
Το κλίμα φάνηκε να εκτονώνεται κάπως, όταν προτάθηκε από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους, με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Αλευρά, να καταβληθεί προσπάθεια για ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων και ιδιαίτερα αυτό της μείωσης των τιμών στις άδειες συμμετοχής.
Να σημειωθεί ότι η κλήρωση για χορήγηση αδειών συμμετοχής στο πανηγύρι της Υπαπαντής ήταν προγραμματισμένη αρχικά να διεξαχθεί την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε μετά από δυναμική διαμαρτυρία μερίδας μικροπωλητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris