" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Καταθέτει σήμερα υπόμνημα το Συνδικάτο μας για το παζάρι του Πειραιά


Σήμερα θα κατατεθεί από αντιπροσώπους μας, υπόμνημα προς το Νομάρχη Πειραιά σχετικό με την Κυριακάτικη Αγορά στα όρια του Δήμου Πειραιά.Αναμένουμε να δούμε και το υπόμνημα που θα υποβάλλει η Ομοσπονδία Μικροπωλητών.
Διαβάστε το:

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε.
( ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ )
ΤΗΛ. 210 8547918/19
                                       FAX 210 8547920
  e-mail:sindikatomikropoliton@gmail.com
          ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
που εδρεύει στους Αγίους Αναργύρους, Ν. Πλαστήρα αρ.44 όπως νομίμως εκπροσωπείται.
                                                            ΠΡΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα
Κοινοποίηση:
1.     Αντινομάρχη κ. Σ.Μαρκάτο
2.     Αντινομάρχη κ. Γ.Τσιρίδη
3.     Αντινομάρχη κ. Σ.Αλεξόπουλο
                       
Κύριε Νομάρχη,
Το Συνδικάτο μας προβληματιζόμενο έντονα για τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς στα όρια του Δήμου Πειραιά και κατόπιν των παραινέσεων μελών μας  σας υποβάλλει μια σειρά αιτημάτων τα οποία χρήζουν τροποποίησης τόσο στον τρόπο έκδοσης αδειών για τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους όσο και στο τρόπο ελέγχου λειτουργίας της Αγοράς.
1.     Να προηγηθούν στις διαδικασίες έκδοσης αδειών για το κυριακάτικο παζάρι εντός των ορίων του Δήμου Πειραιώς, όσοι εκ των συναδέλφων κατείχαν νομίμως άδεια από το έτος 2006.
2.     Να αποκλειστούν όσοι εκ των συναδέλφων υποβάλλουν  δικαιολογητικά και άλλα μέλη της οικογένειά τους ,μιας και ο Νομοθέτης το αποκλείει.
3.     Άμεσος αποκλεισμός αυτών που είτε οι ίδιοι είτε μέλη της οικογένειάς τους έχουν στην κατοχή τους άδεια λαϊκής  αγοράς εντός των ορίων Ν.Α. Αθηνών-Πειραιώς.
4.     Σύσταση  επιτροπής αξιολόγησης των υποβληθέντων δικαιολογητικών, αποτελούμενη  από όργανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και δυο αντιπροσώπους από τα δευτεροβάθμια όργανα του κλάδου μας(ένας από την Ομοσπονδία Υπαιθρίων πωλητών και ένας από το Συνδικάτο Σωματείων υπαιθρίων πωλητών)
5.     Σύσταση όμοιας Επιτροπής με την μορφή κλιμακίου ελέγχου της ταυτοπροσωπίας, όσων εργάζονται στις κυριακάτικες αγορές προς αποφυγή μεταπράτησης ή πρόσκαιρης υπενοικίασης των θέσεων εργασίας
6.     Έκδοση ειδικής ταυτότητας ορισμένων διαστάσεων η οποία θα αναρτάται σε περίοπτη θέση στο πάγκο κάθε συναδέλφου, με αναγραφή των πλήρη στοιχείων, Α.Φ.Μ. και φωτογραφία του κατόχου 
7.     Διάθεση ποσοστού έως 10% σε άτομα που χρήζουν βοηθείας(απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές – τρίτεκνες οικογένειες-άτομα προς επανένταξη στην κοινωνία)
Επειδή το δικαίωμα για εργασία θεμελιώνει ένα κοινωνικό κεκτημένο και  μετά το Νέο Σύνταγμα σταθεροποιήθηκε όλη η εργατική και κοινωνική νομοθεσία που ίσχυε, καθ’ όσον αφορά τις προβλεπόμενες διαδικασίες για διευκόλυνση των εργαζομένων να βρίσκουν αμέσως εργατικές θέσεις ή να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή να εργάζονται με υγιείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και
Επειδή εμείς ως συνδικαλιστές και ενεργοί Έλληνες πολίτες πιστεύουμε στην κοινωνική πρόνοια και μέριμνα του Ελληνικού κράτους, όσων και των Φορέων που αποτελούν τη σύστασή του, μέλος των οποίων αποτελούν και οι Νομαρχίες, μια εκ των οποίων νομίμως εσείς ως πρώτος την τάξη εκπροσωπείτε

                        ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ
Να γίνουν δεκτά τα ανωτέρω, με την σημείωση ότι το Συνδικάτο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο που οδηγεί στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας και στην εξυγίανση του χώρου μας.
Πειραιάς 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris