" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Κουβαράς

Κουβαράς
O τόπος που θα μας φιλοξενήσει


Το μικρό χωριό των δύο οικισμών Κουβαρά και Πέτας, που καταλαμβάνει έκταση περίπου 25.000 στρεμμάτων, υπάγεται στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Από αυτά, τα 5.000 περίπου στρέμματα είναι οικοδομήσιμα, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 20.000 συνιστούν το όμορφο πευκόφυτο δάσος της περιοχής.
Η Κοινότητα ΚΟΥΒΑΡΑ βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της περιοχής Μεσογείων Αττικής, στο 37ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Σταυρού-Λαυρίου και μεταξύ των Δήμων Κερατέας και Καλυβίων-Θορικού. Απέχει 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της αθηναϊκής πρωτεύουσας και σύμφωνα με την απογραφή του 2001, εμφανίζει πληθυσμό των 1.704 ατόμων. Σήμερα, υπολογίζεται ο πληθυσμός να ανέρχεται πλέον των 2.500 ατόμων.
Το χωριό χαρακτηρίζεται για τη θρησκευτική του παράδοση, καθώς στα διοικητικά του όρια, εκτός των άλλων ναών όπως του Αγίου Δημητρίου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Πέτα, εντοπίζεται η μεγαλοπρεπής Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος καθώς και πλήθος εξωκλησιών όπως αυτό της Ευαγγελίστριας, της Υπαπαντής, της Αγ.Αικατερίνης, του Αγ.Αθανασίου, Αγ. Γεωγίου, Αγίων Θεοδώρων κ.α.
Συνδέεται με τις γειτονικές πόλεις και την Αθήνα μέσω του λεωφορειοδρόμου Σουνίου, ενώ προβλέπεται η περιοχή να ευνοηθεί στο μέλλον από τη διέλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οιωνεί επέκτασης της Αττικής Οδού στη διαδρομή μεταξύ Αεροδρομίου και Λαυρίου. Η περιοχή προβλέπεται να αποτελέσει οικιστικό προορισμό μόνιμης κατοικίας σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών και έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στα προσεχή έτη.
Σημερινός Πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά είναι ο κ. Γκίνης Σταμάτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris