" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού


Τιμούν στο Χαλάνδρι την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009
από τις 10:30 έως 15:30
Στο Πάρκο της Αττικής οδού στην Λεωφόρο Πεντέλης (Χαλάνδρι)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού είναι μια σημαντική ημέρα του χρόνου. Τα παιδιά μας αποτελούν το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας και εμείς ως ενήλικες, αλλά και ως γονείς, οφείλουμε να τα διασφαλίζουμε και να πολεμάμε γι' αυτά σε καθημερινή βάση. Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών όλου του κόσμου αποτελεί ιερή υποχρέωση.
Δυστυχώς όμως παρά τις προσπάθειές μας, παγκοσμίως, τα ψηφίσματα και τα διεθνή κείμενα που έχουν υπογραφεί, σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα. Εκατομμύρια παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε συνθήκες εξαθλίωσης, στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκαπίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από φονικές ασθένειες, που στα προηγμένα κράτη έχουν εξαλειφθεί εδώ και δεκαετίες.
Η σύμβαση για τα δικαιώματα των παιδιών - ένα ιστορικό κείμενο - υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Έκτοτε έχουν γίνει πολλά προς τη σωστή κατεύθυνση, τα οποία όμως φαντάζουν τόσο λίγα σε σχέση με αυτά που πραγματικά μπορούμε να κάνουμε.
Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να κάνετε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των παιδιών και στην πράξη, και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αντάξια των παιδιών μας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΠΑΜ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris