" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Γιορτή ψωμιού στην Αμφίκλεια


Τοπική γιορτή ψωμιού αύριο & μεθαύριο στην Αμφίκλεια

Κάθε δύο χρόνια, στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού της τοπικής γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου ή της Παναγίας της «Μεσοσπορίτισσας», διοργανώνεται διήμερη έκθεση ψωμιού και άλλων παρασκευασμάτων από σιτάλευρο, καλαμποκάλευρο και άλλα δημητριακά, με τη φροντίδα του δραστήριου τοπικού Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου «Η Δαδιώτικη Εστία».
Στην έκθεση που στήνεται στην Αμφίκλεια, παρουσιάζονται ψωμιά από την καθημερινή διατροφή των κατοίκων αλλά και ψωμιά που ζυμώνονται σε συγκεκριμένες γιορτές και για ειδικές επετείους και αφορμές στον κύκλο του χρόνου (Χριστούγεννα, Πάσχα, Θερισμός κ.ά.) αλλά και στον κύκλο της ζωής (γέννηση, γάμος, θάνατος), λατρευτικά ψωμιά (άρτος, πρόσφορο) καθώς και πίτες, γλυκίσματα, τραχανάς, χυλοπίτες και άλλα παρασκευάσματα με βάση τα δημητριακά.
Η έκθεση αυτή, φέτος, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Νοεμβρίου (10:00 – 19:00) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στην Αμφίκλεια, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα περίτεχνα αρτοπαρασκευάσματα, να γευτείτε τη φρεσκάδα τους και να προσφέρετε αυτή την απολαυστική εμπειρία σε όσους αγαπάτε.
Στη διάρκεια της γιορτής, θα διατίθενται προς πώληση όλα τα χειροποίητα είδη της έκθεσης.
Κέρασμα περιμένει κάθε επισκέπτη για το καλωσόρισμα!
Συνδυάστε την επίσκεψή σας στη γιορτή με πλήθος δραστηριοτήτων, όπως επισκέψεις σε αξιοθέατα, βόλτες στη φύση, περιδιάβαση στην πλούσια ιστορία του τόπου.
ΠΗΓΉ:paratiritisfthiotidas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris