" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Εμποροπανήγυρη ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ..ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
Πολλοί συνάδελφοι ρωτούν για την θέση μας, στις διενέξεις για την τύχη της Εμποροπανήγυρης Νεάπολης. Γιατί δεν λειτούργησε, ποιοί οι λόγοι αντιπαραθέσεων κ.τ.λ.
Εμείς πάντα είμαστε υπέρ των Εμποροπανήγυρεων όπου και εαν γίνονται διότι αυτές δίνουν εργασία σε συναδέλφους και αποτελούν συνάμα πόλο έλξης επισκεπτών.
Λάθος που δεν έγινε η Νεάπολη!!
Γιατί όμως δεν έγινε η Εμποροπανήγυρη Στράτου;
Τι κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση;
Εμείς δεν θα προχωρήσουμε σε αναδημοσιεύσεις για συλλήψεις, που μεταφέρουν άλλα μέσα.
Έχουμε τη δική μας άποψη.
Γενικά για το Δήμο Νεάπολης
Ο Δήμος Νεάπολης συνεστήθη το 1986 από τις κοινότητες Ελαιοφύτου ,Μεγάλης Χώρας και Ρουσσαίκων. Ως έδρα του νεοσύστατου Δήμου ορίσθηκε ο οικισμός Βολιοί Ελαιοφύτου. Με τον νόμο Καποδίστρια του 1997 εντάχθηκε στο Δήμο Νεάπολης και η κοινότητα Σπολάιτας.

Ο πληθυσμός του Δήμου με βάση την τελευταία απογραφή του 2001 ανέρχεται στις 5.013 κατοίκους.
Η κύρια απασχόληση των κατοίκων του Δήμου είναι η γεωργία κατά κύριο λόγο και η κτηνοτροφία κατά δεύτερο λόγο. Οι εκτεταμένες καλλιεργούμενες εκτάσεις του Δήμου αρδεύονται από τον Αχελώο με εκτεταμένο αρδευτικό σύστημα. Βασικά παραγόμενα προϊόντα είναι ο καπνός ,το καλαμπόκι ,τα εσπεριδοειδή, οι ελιές καθώς και η συνεχής αναπτυσσόμενη παραγωγή σπαραγγιών η οποία βασίζεται στη σύγχρονη μονάδα τυποποίησης εξ ολόκληρου σε εξαγωγή.
Στον Δήμο Νεάπολης και πλησίον του Αχελώου βρίσκεται η περιοχή Παλαιόκαστρο, οικισμός με μεγάλη αρχαιολογική και ιστορική σημασία, καθώς και σπήλαιο της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris