" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ακυρώθηκε η Εμποροπανήγυρη στο Δήμο Νεάπολης Αγρινίου

Ακύρωση Εμποροπανήγυρης στην Νεάπολη Αγρινίου

Νεάπολη: Στα χέρια μικροπωλητές για την εμποροπανήγυρη!




Στα χέρια ήρθαν μικροπωλητές που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην εμποροπανήγυρη του δήμου Νεάπολης, που τελικά ακυρώθηκε. Ένας από τους λόγους της ακύρωσης της διοργάνωσης ήταν και αυτές οι συμπλοκές.
Πιο συγκεκριμένα τα επεισόδια, που πήραν μεγάλη έκταση καθώς υπήρχε και χειροδικία μεταξύ των όσων συνεπλάκησαν, είχαν ως αφορμή την διαφωνία τους για τις θέσεις που θα καταλάμβανε ο καθένας μέσα στον προκαθορισμένο χώρο. Η διογάνωση έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και συνδέεται με την γιορτή των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ο δήμος Νεάπολης αναλαμβάνει την κατασκευή των παραπηγμάτων, για καθένα από τα οποία καταβάλλεται και ένα συγκεκριμένο αντίτιμο. Φέτος όμως από τους 150 μικροπωλητές που δήλωσαν συμμετοχή, πλήρωσαν μόνο οι 7. Οι σύλλογοι των μικροπωλητών είχαν αναλάβει να κάνουν την κατανομή των θέσεων, όμως διαφώνησαν και τελικά το θέμα εξελίχθηκε σε σοβαρή συμπλοκή όπου απαιτήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα, οδηγώντας πολλούς από τους εμπλεκόμενους στο τμήμα. Παράλληλα πάνω στον τσακωμό κάποιοι προξένησαν ζημιές και στις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν το χώρο σε εμπόλεμη ζώνη.

Μετά από όλα αυτά ο δήμος πήρε την απόφαση να ακυρώσει τη διοργάνωση, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου το σώμα συμφώνησε στην ακύρωση με το αιτιολογικό, κατά αρχήν των συμπλοκών και των φθορών που προκλήθηκαν στο χώρο, και παράλληλα για την μη καταβολή από πλευράς μικροπωλητών του τιμήματος του χώρου που θα καταλάμβαναν.
Αν και αυτό σημαίνει απώλεια εσόδων για το δήμο, προτιμήθηκε η ησυχία και η ηρεμία των δημοτών, αφού οι συμπλοκές από ότι φαινόταν δεν θα σταματούσαν σε αυτά τα επεισόδια, αλλά με δεδομένο ότι τα πνεύματα ήταν οξυμένα, υπήρξε ο φόβος ότι θα δινόταν και συνέχεια.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris