" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Σε ρυθμούς παζαριού κινείται, η Λάρισα

Της Ζωής Παρμάκη
ΑΠΟ <,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ>>

Σε ρυθμούς παζαριού κινείται ο Δήμος Λαρισαίων. Με στόχο η εμποροπανήγυρη της Λάρισας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη τη Θεσσαλία ξεκίνησαν οι προετοιμασίες έτσι ώστε τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να είναι όλα έτοιμα.
Τα μισθώματα που αφορούν τους εκθέτες θα παραμείνουν τα ίδια, όπως και η διαμόρφωση θα περιλαμβάνει και τέντες αλλά και ξύλινες κατασκευές, αυτό όμως που αλλάζει σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτη Νταή είναι οι δράσεις γύρω από το παζάρι. Δηλαδή, ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή ιστοσελίδα η οποία θα είναι αποκλειστικά για το παζάρι της Λάρισας. Μέσω αυτής θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους, να ενημερώνονται για την εξέλιξη της προετοιμασίας του παζαριού, για τις εκκρεμότητες της συμμετοχής τους αλλά και όλοι οι επισκέπτες θα αποκτήσουν μια βάση πληροφόρησης.
Το site θα περιλαμβάνει εκτός από την ιστορία του παζαριού που ξεπερνά πλέον τον αιώνα, όλες τις πληροφορίες που απευθύνονται στους επισκέπτες. Ερχόμενος δηλαδή κάποιος στη Λάρισα θα έχει πλήρη ενημέρωση για το πού μπορεί να διασκεδάσει, τι μπορεί να δει και να επισκεφτεί συγχρόνως με το παζάρι στη Νεάπολη μέσω διαδραστικού χάρτη. Επίσης, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης.
Μάλιστα αυτό το διάστημα ο Δήμος βρίσκεται στη διαδικασία επαφών με νέους της πόλης που κατασκευάζουν μικροαντικείμενα με βάση ανακυκλώσιμα υλικά και ακατέργαστα υλικά προκειμένου να συμμετάσχουν με τα δημιουργήματά τους. «Στόχος μας να γίνει ξανά το Παζάρι όλων των Λαρισαίων», διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ
Τα περίπτερα της εμποροπανήγυρης θα κατασκευαστούν στον χώρο της σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης και στον χώρο πέριξ αυτής, και θα διακρίνονται σε περίπτερα, όπου θα αναπτυχθούν όλες οι εμπορικές χρήσεις, σε περίπτερα, όπου θα εγκατασταθούν έμποροι πάσης φύσεων βιβλίων, cd, dvd μέσων ή συσκευών, κινητής τηλεφωνίας και γενικά μέσων σύγχρονης τεχνολογίας και θα χαρακτηρίζεται ο συγκεκριμένος χώρος σαν «χθες – σήμερα – αύριο», σε περίπτερα συλλόγων και φορέων και σε χώρους που θα δημοπρατηθούν για την εγκατάσταση και λειτουργία ταβερνών και χαλβαδοπωλείων.
Επίσης θα υπάρχει χώρος για λούνα παρκ και χώρος εκδηλώσεων.
Ο εκτός της εμποροπανήγυρης χώρος, ο οποίος βρίσκεται επί της νότιας πλευράς, θα διατίθεται σε μικροπωλητές και εμπόρους, οι οποίοι θα δομήσουν εκεί ένα παραδοσιακού τύπου παζάρι με τα δικά του χαρακτηριστικά. Στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται με μικρό αντίτιμο και μικροπωλητές που εμπίπτουν σε κατηγορίες με κοινωνικά κριτήρια. Τα περίπτερα θα διατίθενται από την Οργανωτική Επιτροπή Εμποροπανήγυρης στους ενδιαφερόμενους ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης.
Παράλληλα, θα κατασκευαστεί αψίδα κεντρικής εισόδου της εμποροπανήγυρης, όπου θα τοποθετηθεί επιγραφή με την επωνυμία αυτής. Στην είσοδο θα υπάρχει χάρτης – οδηγός του χώρου που θα βοηθά τους επισκέπτες στην ξενάγησή τους στον χώρο.
Τα περίπτερα θα είναι οχτακόσια περίπου συνολικά, ενώ στον χώρο απέναντι από τη Σκεπαστή, ο οποίος χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν μέχρι δέκα καντίνες.
Ο Δήμος αποβλέποντας στην προβολή τοπικών προϊόντων της περιοχής δύναται να διαθέσει σε συνεταιρισμούς, συλλόγους και γενικότερα σε διάφορους φορείς περίπτερα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ατελώς.
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων ορίζεται η 10η Σεπτεμβρίου.
ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ
Τα περίπτερα διατίθενται και κατακυρώνονται με την καταβολή του 50% του τέλους χρήσης έως την 15η Αυγούστου στο Ταμείο του Δήμου (μέσω Τραπέζης) με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τις 31 Ιουλίου. Το υπόλοιπο 50% του τέλους χρήσης θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου και σε καμία περίπτωση μετά την έναρξη της εμποροπανήγυρης.
Στις ίδιες τιμές με πέρυσι παραμένουν τα μισθώματα των περιπτέρων και των χώρων της εμποροπανήγυρης εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών συνθηκών και τα οποία έχουν ως εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris