" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Εμποροπανήγυρη Κιλκίς

Αυξάνονται οι θέσεις της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς από 200 σε 230, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκθέτες οι οποίοι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή, ενώ παρατείνεται κατά μιάμισυ ώρα το κλείσιμο των οδών της πόλης (θα κλείνουν από τις 19:00 έως τη 1:30) κατά τη διάρκεια του θεσμού.

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που περιελάμβανε η σχετική κανονιστική απόφαση, την οποία εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, χθες Δευτέρα 18 Ιουλίου, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Πρόδρομος Πεντζερετζής.
Μια κανονιστική απόφαση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως και το τέλος εκμίσθωσης των χώρων.
Η φετινή Εμποροπανήγυρη θα λειτουργήσει στον καθιερωμένο χώρο του Δημαρχείου Κιλκίς και στις πέριξ οδούς και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση  οι ζώνες λειτουργίας της καθορίζονται ως εξής:
Εμπορικές ζώνες
Αρχή Γ. Καπέτα μέχρι τη συνάντησή της με την οδό Αμπέλων. Στα σημεία εισόδου Δημαρχείου και δημοτικών κτηρίων απαγορεύεται η έκθεση προϊόντων για να διευκολύνεται η πρόσβαση των δημοτών προς τις υπηρεσίες αυτών.
Οδός Τσιρογιάννη από διασταύρωση με οδό Ν. Παναγιώτου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Παπαθεοφίλου
Από την αρχή της οδού Μοσκώφ μέχρι τη διασταύρωση με την οδό της Θεσσαλονίκης
Από την  οδό Παπαθεοφίλου (διασταύρωση με οδό Τσιρογιάννη) μέχρι την οδό Μοσκώφ
 Από  οδό Στρωμνίτσης (διασταύρωση με οδό Δημάδη) μέχρι την οδό Γ. Καπέτα
Από οδό Μεσημβρίας (διασταύρωση με Δημάδη) μέχρι την οδό Γ. Καπέτα
Από την αρχή της οδού Θεσσαλονίκης μέχρι την οδό Ν. Παναγιώτου.
Οι ανωτέρω ζώνες θα διατεθούν στους εκθέτες εμπορευμάτων (ένδυσης και υπόδησης, παιδικών παιχνιδιών, ειδών ζαχαροπλαστικής, ειδών βιβλιοπωλείου, χαρτικών, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικών οργάνων, διάφορα είδη διακόσμησης και οικιακής χρήσης, ειδών καλλυντικών και αξεσουάρ, ειδών ανθοπωλείου) καθώς και για την πώληση ξηρών καρπών, ποπ – κορν, μαλλί της γριάς, καλαμποκιού, και λοιπών παρεμφερών ειδών.
Στην οδό της 21ης Ιουνίου από την οδό Σόλωνος μέχρι τη συνάντησή της με την οδό Βενιζέλου καθώς και στην οδό Τσιρογιάννη από το ύψος της οδού Πολυτεχνείου έως την οδό Ν. Παναγιώτου επιτρέπεται η συμμετοχή των υπαρχόντων καταστημάτων με ίδιες προθήκες πώλησης προϊόντων ως επίσης και η συμμετοχή των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων. Προβλέπεται επίσης μία ημέρα για την πραγματοποίηση παιδικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ύστερα από το κλείσιμο των οδών.
Ζώνες ψυχαγωγίας
Δημαρχείου η οποία θα διατεθεί ως εκθεσιακός χώρος σε φορείς, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου και του νομού
Πλατεία Ειρήνης η οποία θα διατεθεί για παιδικά παιχνίδια – φουσκωτά
Οδός Αμπέλων όπου θα εγκατασταθεί λούνα – παρκ.
Ζώνες εστίασης
Στο χώρο της οδού Καλούδη από Γ. Καπέτα μέχρι τη συνάντησή της με την οδό Θεσσαλονίκης
Αρχή οδού Θεσσαλονίκης έως οδό Ν. Παναγιώτου
Αρχή οδού Β. Ρώτα έως οδό Τσιρογιάννη
Οδός Τσιρογιάννη από οδό Γ. Καπέτα έως οδό Ν. Παναγιώτου.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Τροχαίας Κιλκίς, η οδός της 21ης Ιουνίου από την οδό Σόλωνος μέχρι τη συνάντησή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου και η οδός Τσιρογιάννη από το ύψος της οδού Πολυτεχνείου έως την οδό Ν. Παναγιώτου θα είναι κλειστές από τις 19:00 έως τις 1:30 καθ όλη τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης.
Με ευθύνη του Δήμου θα τοποθετηθούν τέσσερις χημικές τουαλέτες στην πλατεία Δημαρχείου και άλλες δύο, μία στην οδό Αμπέλων και μία στη συμβολή των οδών Γ. Καπέτα και Κύπρου. Θα επαναλειτουργήσουν, επίσης, οι δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Δημαρχείου για την εξυπηρέτηση εκθετών και πολιτών.
Για προληπτικούς επίσης λόγους θα ζητηθεί αρμοδίως η παρουσία ασθενοφόρου και πυροσβεστικού οχήματος τα οποία θα βρίσκονται στο χώρο της Εμποροπανήγυρης.
Οι θέσεις της Εμποροπανήγυρης αυξάνονται στις 230 από τις 200 που είχαν καθορισθεί πέρσι, και η διάσταση της καθεμίας ορίζεται  κατά το μέγιστο σε 8Χ2 τ.μ.
Τα τέλη της φετινής Εμποροπανήγυρης για τους εκθέτες  καθορίζονται στα 4ευρώ ανά τ.μ. για τους χώρους που προορίζονται για την έκθεση εμπορευμάτων και στα 3ευρώ ανά τ.μ. για τους χώρους εστίασης.
Τέλος, ορίστηκε επταμελής Δημοτική Επιτροπή Εμποροπανήγυρης την οποία συγκροτούν ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Πρόδρομος Πεντζερετζής ως Πρόεδρός της με αναπληρωτή το Δημήτρη Τσαντάκη και ως μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Μπαλάσκας και Νικόλαος Στανημερόπουλος, με αναπληρωματικούς το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Φώτη Γεωργιάδη και το δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Ζώτο  ο Γιώργος Ηλιάδης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με αναπληρωματικό τον Ηλία Αμανατίδη, ο Στυλιανός Σιάκας από το Σύλλογο Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών ν. Κιλκίς με αναπληρωματικό τον κ. Ιωάννη Κυριμλίδη και οι δημοτικοί υπάλληλοι Ερμής Κυριακίδης, Αικατερίνη Πίγκου με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Ευγενία Κοκοβίδου, Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη. Έργο της εν λόγω Επιτροπής είναι  η αξιολόγηση των αιτήσεων, η διενέργεια κλήρωσης και διάθεσης χώρων και η εύρυθμη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εκθέτες και εμπόρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris